Het bereiken van het hoogste punt is een belangrijke mijlpaal in het bouwproces.
Het bereiken van het hoogste punt is een belangrijke mijlpaal in het bouwproces. Foto:

Hoogste punt bereikt voor 20 nieuwe woningen Bornsche Maten

Dinsdag 7 februari vierde Welbions samen met de ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Hengelo, onderdeel van de Bongerd V.O.F., het hoogste punt van de twintig eengezinswoningen in de buurt Eschwonen in de Bornsche Maten! Geheel volgens traditie kregen de bouwvakkers deze dag een gevulde envelop met daarbij een hapje en een drankje.

BORNE - De meeste woningen liggen direct aan een prachtig park. Dat park heeft een opvallende plek midden in de wijk. De woningen hebben drie slaapkamers en een vaste trap naar zolder. De kale huurprijs van de sociale huurwoningen is € 790 en voor de vrije sector € 875. De sociale huurwoningen stonden online op Woningnethengeloborne.nl van 3 tot en met 10 februari. De vrije sector woningen zijn ook al verhuurd.

De verwachting is dat de bewoners in juni van 2023 de sleutels krijgen. Directeur-bestuurder Eric Markvoort van Welbions: "In de Bornsche Maten staan nog niet veel woningen van Welbions, dus deze toevoeging van 20 is zeer gewenst. Omdat we de woningen zowel in de sociale sector als vrije sector verhuren, bedienen we mensen met verschillende inkomens en zo ontstaat een gevarieerde buurt.”


De woningen zijn goed geïsoleerd en hebben een eigen energievoorziening in de vorm van zonnepanelen en een luchtwarmtepomp. Er is geen gasaansluiting meer en de woningen zijn aangesloten op het elektriciteitsnetwerk voor de momenten dat de zonnepanelen niet voldoende energie kunnen leveren.

John Haverkort, directeur Dura Vermeer Bouw Hengelo, namens de ontwikkelcombinatie: "We vieren vandaag weer een bijzonder moment in de Bornsche Maten. We ontwikkelen en bouwen hier al heel wat jaren en de bewoners krijgen ook hier straks weer een fijn thuis in Twente met een prachtig landschap als cadeau. Daar werken we als ontwikkelende bouwers graag aan mee en vinden het absoluut de moeite waard om samen te vieren.” Bouwontwikkeling De Bongerd V.O.F. is een samenwerkingsverband tussen VanWonen Vastgoedontwikkeling BV te Zwolle, Droste vastgoedontwikkeling BV te Hengelo, Dura Vermeer Bouw Hengelo BV, Bouwonderneming Oude Wolbers Borne BV en Trebbe Oost & Noord BV te Enschede.

Afbeelding