Joke is Bibliotheek Medewerker service & informatie. Zij is te vinden op het ontwikkelplein in de bibliotheek.
Joke is Bibliotheek Medewerker service & informatie. Zij is te vinden op het ontwikkelplein in de bibliotheek.

Op het ontwikkelplein is ook een Informatiepunt Digitale Overheid

HENGELO - De maatschappij vraagt steeds meer om digitale vaardigheid. Zorgtoeslag aanvragen, een rijbewijs verlengen, reageren op een huurwoning, een afspraak maken bij de gemeente. Dat gaat tegenwoordig vooral digitaal. En, voor steeds meer zaken is een DigiD nodig. Maar hoe vraag je die aan? Niet iedereen is handig met de computer. Anderen redden zich best, maar worden onzeker als het ergens vastloopt. “En daarom zijn wij er”, vertelt Joke van het Informatiepunt Digitale Overheid. Joke is Bibliotheek Medewerker service & informatie en je vindt haar op het ontwikkelplein op de tweede verdieping van de bibliotheek. 

“Ons werk bestaat uit informeren, ondersteunen en doorverwijzen. We zoeken heel vaak informatie voor de mensen op bij allerlei overheidsinstanties. Denk aan: CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen), DUO (studiefinanciering), huurcommissie, SVB (Sociale Verzekeringsbank), CJIB (Centraal Justitieel Incassobureau, bijvoorbeeld bij verkeersboetes), Belastingdienst en nog veel meer. We helpen de mensen ook met het invullen van allerlei formulieren, zowel digitaal als op papier. Een voorbeeld daarvan is een gezondheidsverklaring die iemand nodig heeft bij verlenging van het rijbewijs. We helpen ook met het aanmaken van een DigiD. Die hulpvraag krijgen we heel vaak. Vanzelfsprekend respecteren we bij ons werk alle privacyregels. We verwijzen mensen ook door naar andere instanties. Doordat we goede contacten hebben zorgen we ervoor dat iemand snel op de juiste plek terechtkomt."


Het gratis inloopspreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid wordt gehouden op maandag tussen 14.00 en 16.00 uur en op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 10.00 en 13.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

bibliotheekhengelo.nl

boek