Kinderen spelen badminton. Elo United organiseert een instuif voor kinderen.
Kinderen spelen badminton. Elo United organiseert een instuif voor kinderen.

Badmintoninstuif voor kinderen

Algemeen

Elo United wil kinderen enthousiast maken voor badminton. De vereniging hield onlangs al een clinic op een Hengelose basisschool. Nu wordt ook een badmintoninstuif georganiseerd. Die is in de voorjaarsvakantie op dinsdag 28 februari.

HENGELO - Nieuwe jeugdleden komen bij Elo United niet aanwaaien. Badminton is een kleine sport in Nederland. Daarom moet de landelijke badmintonbond en de verenigingen activiteiten organiseren om promotie te maken voor deze racketsport. Zo was er in het najaar de wervingsactie ‘Probeer Badminton.’ Daarin trokken de badmintonbond en de clubs samen op. Ook Elo United deed mee. “Belangstellenden konden tien keer badmintonnen voor 25 euro. Twaalf mensen deden mee. Uiteindelijk zijn vier van de twaalf deelnemers aan Probeer Badminton bij ons lid geworden van de vereniging”, zegt secretaris Jack de Swart van Elo United. De club telt momenteel zo’n 180 leden. Seniorenleden zijn in de meerderheid. “Het aantal jeugdleden zit tussen de dertig en veertig. Het trekt nu wel iets aan. Maar het is veel minder dan jaren geleden. We hebben wel eens tussen de negentig en honderd jeugdleden gehad”, weet De Swart. Elo United hoopt meer kinderen enthousiast te maken voor badminton. De club ging bijvoorbeeld al op bezoek bij een basisschool in Slangenbeek. “Daar zijn pasgeleden badmintonclinics gegeven. Dat gebeurde door trainers van ons tijdens de gymlessen. We gaan dat ook doen bij twee andere basisscholen in Hengelo. We hopen nu dat kinderen enthousiast zijn geworden na de clinic in Slangenbeek en ook op de badmintoninstuif komen”, zegt De Swart. Die is over twee weken op dinsdag 28 februari. Dan is het voorjaarsvakantie. De badmintoninstuif is voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar. Zij zijn welkom om 10 uur in sporthal Hasseler Es. Het duurt tot ongeveer 13 uur. De club stelt rackets beschikbaar. Kinderen mogen na de badmintoninstuif aan drie gratis proeflessen meedoen. Daarna kunnen ze lid worden. Aanmelden voor de instuif kan via info@elo-united.nl. Er kunnen maximaal vijftig kinderen meedoen. 

Elo United vierde vorig jaar een uitgesteld jubileum. De vereniging moest de activiteiten uitstellen vanwege corona. De jeugdleden gingen naar een klimbos en voor de senioren was er een feestavond. Elo United bestond vijftig jaar. De vereniging is ontstaan uit meerdere fusies.

www.elo-united.nl

Badmintonclub vierde vorig jaar jubileum

Ook clinics
Elo United op
basisscholen
in hengelo

Stefan Wegdam

Afbeelding