Ouderen spelen een spelletje op de eerste spelletjesmiddag in Berflo Es.
Ouderen spelen een spelletje op de eerste spelletjesmiddag in Berflo Es.

Meer vermaak voor ouderen Berflo Es

Algemeen

Ouderen in Berflo Es hoeven zich de eerste dinsdagmiddag van de maand niet te vervelen. Bewonersbedrijf Berflo Es is begonnen met een maandelijkse spelletjesmiddag. “De eerste was afgelopen dinsdag. Hier gaan we het hele jaar mee door”, zegt vrijwilliger Barrie Blok van Bewonersbedrijf Berflo Es. De Warme Spelletjeskamer heet het nieuwe initiatief.

HENGELO - Bewonersbedrijf Berflo Es is er voor de wijkbewoners. De organisatie is gevestigd in de oude Marnixschool. Vrijwilligers organiseren er allerlei activiteiten. Niet zo lang geleden ontstond het idee een spelletjesmiddag voor ouderen op te zetten. Barrie Blok dacht dat tal van oude wijkbewoners dat leuk zouden vinden. “We hebben vervolgens flyers verspreid om het bekend te maken. Nu zijn we er dus ook mee begonnen. De eerste keer was afgelopen dinsdagmiddag”, zegt Blok. De spelletjesmiddag heeft ook een naam gekregen: De Warme Spelletjeskamer. “De gasprijzen zijn enorm gestegen. Hier is het warm en er worden spelletjes gespeeld. In de wijk zijn er ouderen die zich vervelen en het koud hebben”, zegt Blok. De Warme Spelletjeskamer is opgezet om warmte en ontspanning te bieden op deze koude winterdagen. Maar het is niet zo dat de organisatie er na deze winter mee stopt. Bewonersbedrijf Berflo Es wil dit het hele jaar blijven organiseren. Blok hoopt daarmee in een behoefte te voorzien. Maar op de eerste spelletjesmiddag liep het niet storm. “Er waren acht mensen. Dat is te weinig. We willen er meer. Ik verwacht geen honderd bezoekers, maar vijftien tot twintig zou wel mooi zijn”, zegt Blok. De Warme Spelletjeskamer wordt georganiseerd in samenwerking met de Postcode Loterij Buurtfonds. Die organisatie ondersteunt buurtprojecten met een bijdrage. Op de eerste middag werden allerlei spelletjes gespeeld. “Sjoelen en Mens Erger Je Niet bijvoorbeeld. Het was gezellig.” Voor ouderen die slecht ter been zijn, is een vervoersdienst in Berflo Es. Ook ouderen uit andere wijken in Hengelo zijn welkom in de oude Marnixschool aan de gelijknamige straat.

De Warme Spelletjeskamer in het gebouw aan de Marnixstraat is elke eerste dinsdagmiddag van de maand van 14 tot 16 uur. De eerstvolgende keer is dinsdag 7 maart. De entree is gratis. Voor de bezoekers er ook een kop koffie of thee. Er zijn meer activiteiten voor wijkbewoners. Zoals op vrijdagmorgen de zogeheten Berflo Creaclub.

www.berflobedrijf.nl

Eerstvolgende keer dinsdag 7 maart

‘Hier gaan we het hele jaar mee door’

Stefan Wegdam

Afbeelding