De voorstelling El Mektoub van Theater Oostpool in samenwerking met Theater Sonnevanck is te zien op donderdag 23 maart.
De voorstelling El Mektoub van Theater Oostpool in samenwerking met Theater Sonnevanck is te zien op donderdag 23 maart.

Met puberzoon- of dochter naar speciale voorstellingen

Algemeen

De komende weken zijn er bij Schouwburg Hengelo een aantal voorstellingen speciaal voor 14-plussers: LoveXL van Maas Theater en Dans, Twelfth Night van Theatergroep Aluin en El Mektoub van Theater Oostpool in samenwerking met Theater Sonnevanck. “Het bezoeken van een theatervoorstelling draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van pubers én maakt lastige onderwerpen bespreekbaar”, aldus Schouwburg Hengelo.

HENGELO - LoveXL van Maas Theater en Dans is de eerste voorstelling voor 14-plussers. LoveXL is een voorstelling die gaat over alles wat er bij komt kijken als hormonen gaan gieren en vragen als ‘Hoor je erbij door het ‘te doen’? Doe je alsof je op meisjes valt, terwijl je meer naar jongens kijkt? Hoe zou je zijn als je 100% mag zijn wie (of wat) je wilt zijn?’ gaan spelen. Op woensdag 22 februari kijkt het publiek in Schouwburg Hengelo mee door de ogen van een 13-jarige jongen met een hoofd vol vragen. Sex or no sex, en nog veel meer andere vragen over liefde en lust. LoveXL biedt herkenning en vergezichten. De entree is 16,50 euro voor volwassenen en 11,50 euro voor jongeren.


Twelfth Night

Theatergroep Aluin heeft een voorliefde voor verhalen uit het klassieke repertoire. Verwacht op donderdag 9 maart een ‘romcom’ live op het podium. Aluin neemt de Shakespearetekst Twelfth Night onder handen en bewerkt het stuk vanuit een eigentijds queerperspectief tot een komedie van nu, waarin één ding zeker is: de liefde overwint altijd. De entree is 14,50 euro voor volwassenen en 11,50 euro voor jongeren.

El Mektoub

Op donderdag 23 maart is de voorstelling El Mektoub te zien in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. El Mektoub gaat over jongeren die zich niet langer neer willen leggen bij hun positie in de wereld en doen een radicale poging om hun lot te breken. De entree is 14,50 euro voor volwassenen en 11,50 euro voor jongeren.

Kaarten zijn te koop via de kassa van Schouwburg Hengelo van maandag tot en met vrijdag tussen 12.00 en 16.00 uur, ook via 074-2556789 en via www.schouwburghengelo.nl.

Schouwburg Hengelo

Theater