Er wordt weer volop gevoetbald op de velden. ATC'65 pakte de koppositie dankzij twee zeges op rij. Van Bon Boys en Stevo werd gewonnen.
Er wordt weer volop gevoetbald op de velden. ATC'65 pakte de koppositie dankzij twee zeges op rij. Van Bon Boys en Stevo werd gewonnen. Foto:

Bal rolt weer op de amateurvelden

De bal rolt weer in het amateurvoetbal. De meeste competities zijn afgelopen weekeinde hervat. Van de clubs uit Hengelo zal ATC'65 met de meeste genoegdoening op de hervatting terugkijken. Die ploeg pakte de koppositie in de tweede klasse. 

HENGELO - Veel competities in het amateurvoetbal zijn weer begonnen. Maar niet alle clubs kwamen in actie. In de lagere klassen beginnen de competities later. Voor ATC'65 overigens stond er vorige week al een duel op de rol. De ploeg van trainer Job ten Thije begon een week eerder, omdat er een inhaalduel was vastgesteld. Voor ATC'65 kon de hervatting niet veel beter beginnen. Een week geleden werd koploper Bon Boys met 1-0 verslagen. Ook de tweede competitiewedstrijd na de jaarwisseling werd in winst omgezet. Stevo werd in Hengelo met 2-0 verslagen. ATC'65 nam de koppositie over, doordat de lijstaanvoerder uit Haaksbergen andermaal punten morste. Bon Boys moest op eigen veld de punten delen met Suryoye: 2-2. BWO verzuimde in dezelfde tweede klasse te profiteren van het puntenverlies van het team van trainer Matthijs Blijham. De ploeg van oefenmeester Geert Veldhuis draait eveneens bovenin mee, maar verloor met 4-2 op eigen veld van Eilermark. BWO kwam twee keer op voorsprong, maar stapte uiteindelijk als verliezer van het veld. Barbaros won in de derde klasse met 3-0 bij fusieclub Trias uit Winterswijk. In dezelfde klasse staat TVO onderaan. Die ploeg verloor met liefst 5-0 bij RSC. In het zaterdagvoetbal begon Achilles'12 de tweede seizoenshelft met een 3-1 zege bij Heerenveen. De ploeg van trainer Omar Wennink kwam op een 0-3 voorsprong. Heerenveen kwam terug tot 1-3, maar Achilles'12 hield de voorsprong vast. De Hengeloƫrs staan op de achtste plaats in de eerste klasse. Een klasse lager leed Tubantia een 1-2 nederlaag tegen Den Ham. De Hengeloƫrs moeten opnieuw voor degradatie vrezen. Tubantia staat tiende. Den Ham is een directe concurrent in de strijd om lijfsbehoud. Maar door de nederlaag is het gat geslonken tot drie punten met de ploeg uit het brinkdorp.

Afbeelding