Op zondag 29 januari is het tijd voor poppenkast met een voorstelling van De Toneelmakerij.
Op zondag 29 januari is het tijd voor poppenkast met een voorstelling van De Toneelmakerij. Foto: Sanne Peper

Een kijkje achter de schermen tijdens Nationaal Theaterweekend

Het Nationaal Theaterweekend vindt op 27, 28 en 29 januari weer plaats. Een weekend om theater te vieren, met veel voorstellingen en activiteiten. In de grote zaal van Schouwburg Hengelo staat dat weekend de Hengelose Revue en de middenzaal is gereserveerd voor Poëzie, Muziek en Film en de jeugdvoorstelling Poppenkast van De Toneelmakerij. Op zaterdag 28 januari worden er overdag gratis rondleidingen gegeven. 

HENGELO - Het domein van de artiesten en theatertechnici ontdekken? Kom dan op zaterdag 28 januari naar één van de rondleidingen in Schouwburg Hengelo! Deze start met een korte presentatie over het bouwen, spelen en afbreken van een theatervoorstelling. Aansluitend worden geïnteresseerden rondgeleid door het gebouw, waarbij men een kijkje krijgt achter deuren die normaal gesloten blijven. Vooraf aanmelden is aan te bevelen, want er is beperkt plek. 


Poëzie, muziek en film
Het Valerius Ensemble speelt op zaterdagmiddag 28 januari in afwisseling met twee dichters delen uit strijkkwartetten van Mozart, Haydn, Vanhal en Von Dittersdorf. Dit gezien het Poëzieweek-thema ‘vriendschap’. Deze componisten waren met elkaar bevriend en hebben in circa 1785 in Wenen ook daadwerkelijk samen gespeeld. De dichters zijn Ellen Deckwitz en Wouter Munsterman, de stadsdichter van Hengelo. Na poëzie en muziek in de theaterzaal, krijgt de middag een vervolg met een bij het thema passende film in de filmzaal. De film is “Close” is een bijzonder goed ontvangen Frans-Nederlands-Belgische film over de vriendschap tussen twee dertienjarigen die plotseling wordt verstoord.


Poppenkast (5+)
Op zondag 29 januari is het tijd voor poppenkast! Deze voorstelling van De Toneelmakerij zit vol smeuïge poppenkastingrediënten: gordijntjes die steeds open- en dichtgaan, Katrijn die Jan Klaassen flink mept met pan of deegroller, gegriezel bij de Draak in het bos en Pierlala. En natuurlijk: ‘Pas op, Jan Klaassen, kijk achter je!’ Poppenkast biedt tegelijk een licht satirische blik op de actualiteit met als hamvraag: welke verhalen mag en wil je nog vertellen? 


Kaartverkoop
Kaarten voor de verschillende voorstellingen en gratis rondleidingen zijn verkrijgbaar via de kassa van Schouwburg Hengelo van maandag tot en met vrijdag tussen 12.00 en 16.00 uur, ook telefonisch bereikbaar via 074-2556789 en via de website

schouwburghengelo.nl