Derdejaars student ICT Sanne werkt als stagiair bij de Bibliotheek als Digihulp.
Derdejaars student ICT Sanne werkt als stagiair bij de Bibliotheek als Digihulp.

Digihulp op het ontwikkelplein helpt bij vragen over digitale apparatuur

HENGELO - Help! Je kunt opeens niet meer via uw iPad bij uw e-mail. Of je koopt een nieuwe mobiele telefoon, maar je weet niet zo goed hoe je de gegevens van uw oude mobiel daarnaar overzet. Loop dan eens de Bibliotheek binnen. Op de tweede verdieping zit namelijk de Digihulp. Zij helpt je graag met vragen en problemen rond digitale apparatuur zoals de smartphone, de tablet, de laptop en de e-reader. Ze beantwoord jouw vragen, zoekt samen met je naar een oplossing voor jouw probleem en helpt met downloaden van software. 


Sanne is derdejaars student ICT bij het ROC van Twente en werkt als stagiair bij de Bibliotheek als Digihulp. Ze vertelt: “Bij de Digihulp komen vooral wat oudere mensen. Zij zitten vaak met vragen, bijvoorbeeld over hoe een mobiel werkt, of hoe ze daarop iets kunnen installeren. Ik heb wel eens een nieuwe mobiele telefoon helemaal vanaf het begin goed ingesteld. Daarvoor heb ik natuurlijk wel eerst toestemming gevraagd. Voor mensen die een probleem met hun mail hadden, heb ik tijdelijk een nieuw e-mailadres gemaakt. Als ik het probleem zelf niet kan oplossen zoek ik het op of ik verwijs door naar iemand die het antwoord wel weet. Ik help ook met printen en kopiëren en ik vind het allemaal heel erg leuk om te doen. De mensen gaan hier blij weer weg!”

Van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 14.30 uur kan men voor Digihulp terecht op het ontwikkelplein in Bibliotheek Hengelo aan de Beursstraat 34 in Hengelo. Digihulp is gratis en vooraf een afspraak maken of aanmelden is niet nodig.

bibliotheekhengelo.nl

boek