Organisator Auni Kandemir en voormalig FC Twente-speler Douglas in sporthal Veldwijk.
Organisator Auni Kandemir en voormalig FC Twente-speler Douglas in sporthal Veldwijk.

Volop zaalvoetbal in sporthal Veldwijk

Algemeen

Sporthal Veldwijk is zaterdag 7 januari het decor van het jaarlijkse Auni-toernooi. Het zaalvoetbaltoernooi staat normaal gesproken op de rol vlak voor de jaarwisseling. “Dat gaan we eind dit jaar wel weer doen. Maar ditmaal kon dat niet. Vandaar dat we voor de eerste zaterdag in het nieuwe jaar hebben gekozen”, zegt organisator Auni Kandemir. 

HENGELO - Het Auni-toernooi is een begrip in Hengelo en omstreken. Jaarlijks komen teams uit heel Nederland naar Hengelo. Maar door corona kon het enkele keren niet doorgaan. De organisatie besloot vorig jaar het toernooi later te houden. “Het is altijd tussen Kerstmis en Oud en Nieuw. Maar de vorige keer kon dat niet vanwege corona. We hebben het toen pas in februari gehouden. Het was op 19 februari”, zegt Kandemir. Ditmaal is het Auni-toernooi op zaterdag 7 januari. Ook met die datum wordt afgeweken van de traditie tussen Kerstmis en Oud en Nieuw. “Dat kon ditmaal niet, omdat de feestdagen in het weekeinde waren. Daarom hebben we gekozen voor de eerste zaterdag na de jaarwisseling.” Dat betekent dat er dit jaar twee keer een Auni-toernooi wordt gehouden. Want voor de volgende editie wil de organisatie wel voor de zaterdag tussen de kerstdagen en oudejaarsdag kiezen. Maar zover is het nog lang niet. Eerst hoopt de organisatie op een mooie zaalvoetbaldag komende zaterdag in sporthal Veldwijk. Zoals bekend gaat het niet alleen om winnen. “We willen met ons toernooi ook bevolkingsgroepen samenbrengen. Vriendschap en integratie van verschillende culturen willen we bevorderen”, legt de inwoner van Hengelo uit. Het toernooi wordt inmiddels voor de 37ste keer gehouden. “Het toernooi combineert voetbal op hoog niveau met een maatschappelijk doel. Door te sporten, leer je dingen te delen, leer je omgaan met verliezen en dingen beter te accepteren. Daarbij komt dat sport verbroedert. Sport is misschien wel het mooiste middel mensen echt bij elkaar te brengen”, laat de organisatie weten. Ditmaal doen er zestien zaalvoetbalteams uit heel Nederland mee.

Het Auni-toernooi zaterdag 7 januari begint om 9 uur. De aftrap wordt verricht door de 11-jarige Rana Kandemir. Zij is de dochter van de organisator. De aftrap van de finale is aan het begin van de avond. De exacte tijd is nog onbekend. “De prijsuitreiking verwachten we omstreeks 19.45 uur.” Er is eveneens een toernooimagazine. Daarin staat onder meer een voorwoord van trainer Ron Jans van FC Twente. De entree is gratis.

Zaalvoetbal van 9 tot 19.45 uur

‘We hebben voor de eerste zaterdag in januari gekozen’

Stefan Wegdam

Afbeelding