Jan Beuving.
Jan Beuving. Foto: ANNE REITSMA

Lachend het nieuwe jaar in bij de Schouwburg Hengelo

Algemeen

Meer naar theater gaan is een bijzonder goed voornemen! En wat is er nou lekkerder dan een avond heerlijk lachen? In januari staan er diverse cabaretiers op de Hengelose bühne: Comedy Central-roaster Henry van Loon, absurdistisch gezelschap Zoutmus, aanstormende cabarettalenten Tobi Kooiman, Valentina Tóth en Vlamousse en wiskundige met humor Jan Beuving.

HENGELO - Henry van Loon staat al ruim 10 jaar op de planken. Het spel van deze komiek kenmerkt zich door veel fantasie, droogheid een humorvol absurdisme. Op donderdag 12 januari speelt hij zijn nieuwste show: Jannie The Showdog. 


Zoutmus
Volgens Youp van ’t Hek zijn ze geweldig!!!!! Met vijf uitroeptekens. Zoutmus is het muzikale cabaretgezelschap van Colin Linnekamp, Houk van Warmerdam, Jules Timmers, Mees van Warmerdam en Thijs Felperlaan. Hun wereld is onnavolgbaar en Zoutmus neemt op vrijdag 13 januari het publiek mee in een avondvullende show vol spektakel, livemuziek en verwarring.

Cabarestafette
Cabarestafette is dé jaarlijkse springplank voor nieuw talent in de cabaretwereld! Theo Maassen, Sanne Wallis de Vries, Jochem Myjer, Sara Kroos, Tim Fransen, Peter Pannekoek... Allemaal zetten ze ooit hun eerste wankele cabaretstapjes op het befaamde podium van Cabarestafette! Op woensdag 18 januari neemt presentator Thijs van de Meeberg de volgende acts mee naar Hengelo: Tobi Kooiman, Valentina Tóth en Vlamousse.

Jan Beuving
Jan Beuving won twee Annie M.G. Schmidtprijzen, een Willem Wilminkprijs, een Neerlands Hoop en zijn voorlaatste soloprogramma, Rotatie, werd genomineerd voor een Poelifinario. Op woensdag 25 januari speelt hij zijn nieuwste show: Restante. Cabaretier en wiskundige Jan Beuving onderzoekt samen met pianist Tom Dicke alles wat blijft.


Kaartverkoop
Kaarten zijn te koop via de kassa van Schouwburg Hengelo van maandag tot en met vrijdag tussen 12:00 en 16:00 uur, ook telefonisch bereikbaar via 074-2556789 en via de website www.schouwburghengelo.nl.