Judoka's van Haagsma.
Judoka's van Haagsma. Foto:

Gastvoorganger in kerkdienst

HENGELO - Zondagavond 4 december is ds. Barend Weegink uit Katwijk voorganger in de protestantse dienst in de Waterstaatskerk aan de Deldenerstraat in Hengelo. In de avonddiensten, die om zeven uur beginnen, spreekt wekelijks een gastvoorganger, uitgaande van de hervormd-gereformeerde groepering. Het is de tweede zondag in de adventstijd voor kerst. Het onderwerp betreft de bijbelse figuur Jacob, met als thema ‘Waar wacht je op?’ Weegink is oud-Hengeloër en werd predikant. Twee jaar geleden promoveerde hij in Groningen op een theologisch onderwerp.

Repaircafé geopend

HENGELO - Er is een repaircafé 3 december van 10 tot 13 uur. In De Tempel van de Kasbah. "Kan je niet naar ons toekomen met je jouw kapotte ding, meld het dan aan via onze website. Weggooien? Mooi niet. Laat het ons gratis repareren", laat de organisatie weten. Op www.repaircafehengelo.nl meer info. 

Schaatsen in binnenstad 

HENGELO - Vrijdag 2 december opent de schaatsbaan de deuren op het Burgemeester Jansenplein. Tot en met 8 januari kan er volop geschaatst worden. Het Burgemeester Jansenplein wordt tijdelijk omgebouwd tot een groot winters plein in kerstsferen. Er komt een overdekte schaatsbaan, die gedurende één weekend 17 en 18 december wordt aangevuld met een kerstmarkt. Een gezellig winters evenement voor alle inwoners en bezoekers van Hengelo en omgeving. Naast het vrije schaatsen kun je er genieten van een hapje en een drankje die Stravinsky voor je klaar maakt. Er vinden ook een aantal andere activiteiten plaats, zoals schoolschaatsen en curling. En daarnaast bestaat de mogelijkheid om hier een bedrijfsborrel te houden. De schaatsbaan is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10 tot 22 uur en op zaterdag en zondag van 12 tot 22 uur. Kijk op www.uitinhengelo.nl/schaatsbaan voor uitzonderingen op de openingstijden. Het is mogelijk om schaatsen te huren bij de schaatsbaan of je eigen schaatsen mee te nemen. Noren zijn vanwege veiligheidsvoorschriften niet toegestaan. De kosten zijn: entree inclusief schaatshuur: € 5 en zonder schaatshuur: € 3,50. 

Kniepertjes Bataven Ludger 

HENGELO - Binnenkort kun je weer heerlijk genieten van versgebakken kniepertjes. Bestellen kan gemakkelijk via de website www.batavenludger.nl. "We hebben dit jaar ook kniepertjes die glutenvrij zijn. Zo hopen we dat iedereen van onze kniepertjes kan genieten. Deze actie loopt van tot 17 december. De opbrengst wordt gebruikt voor materiaal en om opkomsten te blijven organiseren voor onze jeugdleden."

Haagsma kampioen

HENGELO - Judoschool Haagsma nam deel aan het Nederlands kampioenschap teams jongens onder achttien jaar. "In de Ispa-hal te Almelo namen we deel onder de naam TP Oost ofwel Talent partner Oost. In der voorrondes werd er drie keer gewonnen en in de finale werd er afgerekend met KanAmJu 1 uit Haarlem. Jaarlijks is het een heel spektakel in Almelo in de Ispa Hal rondom deze periode. Dan wordt er gestreden om de Nederlandse titel clubteams. Vorig jaar verloren we in Almelo om het brons. Dit jaar gingen we zeker voor een medaille. De kleur was nog niet bekend, dat het goud zou kunnen worden voelde al een beetje aan. Bij teamwedstrijden strijden zeven jongens in zeven verschillende gewichtsklassen tegen elkaar.  In de eerste ronde werd gewonnen van Mohorkan uit Maassluis, de tweede werd gewonnen van Hercules uit Echt en de halve finale van De Rooy/Buel Sports uit Eindhoven. In de finale stond het team van de bekende judofamilie van der Geest, KanAmJu 1 op ons te wachten. Met een zeer goed gevoel stapten we de mat op. Spannend was het tot de zesde partij. Het stond 3-2 in ons voordeel met nog twee partijen te gaan. Gijs Heerding bracht de ontlading in de zesde partij om te winnen met een mooie beentechniek. We zijn super trots op deze clubprestatie." Het team bestond uit: Lasse Bakker, Gijs Zonneberg, Luca Richardson, Ruben Bronsvoort, Jarno Bronsvoort, Silvan Wieringa, Vincent Looyinga, Douwe Leushuis, Sven Leushuis, Gijs Heering, Joek Sluiter, Bas van Bilzem en Stijn Oldenhof (inclusief reservespelers). 

Brons Hanneke Plaggemars 

HENGELO - Het damesteam van Judosport Oost, met daarin de veertienjarige Hengelose Hanneke Plaggemars (-52 kg), ging afgelopen weekend de strijd aan met andere damesteams op het Nederlands Kampioenschap Teams -18 jaar in het IISPA in Almelo. De eerste wedstrijd ging met 2-3 verloren tegen een sterk team van de Rotterdamse club De Korte. In de tweede partij herpakten de Twentse dames zich en wonnen met 4-1 van Judoteam Groningen. De volgende partij moest opnieuw worden aangetreden tegen het team van De Korte. Deze keer lukte het de SJO dames wel te winnen (3-2), waardoor zij zich plaatsten voor de strijd om het brons. In een zinderende strijd met fel en sterk judo, wisten de dames ook deze wedstrijd, tegen team Theo Meijer Sport, te winnen (3-2). En pakten daarmee brons, achter de het kampioensteam van Topjudo Amsterdam en de tweede plaats van Judoclub Hercules.