Nikolai Laursen in actie tegen FC VVV. (Foto: NESimages/Michael Bulder)
Nikolai Laursen in actie tegen FC VVV. (Foto: NESimages/Michael Bulder) Foto: Nesimages/Michael Bulder

Nikolai Laursen heeft zijn draai gevonden in Almelo

Nikolai Laursen is dit seizoen één van de smaakmakers bij Heracles Almelo. De Deen sticht vanaf rechts veel gevaar.

Almelo - Nikolai Laursen (24) speelde in de jeugd bij Bröndby en kwam in 2015 naar Nederland. Voor Jong PSV speelde hij 50 wedstrijden en maakte daarin 11 doelpunten. Bij FC Emmen kwam hij tot 47 wedstrijden en 7 doelpunten.
Vorig seizoen degradeerde de Deense aanvaller met Heracles uit de eredivisie, maar bij de ‘missie promotie’ van dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie heeft Laursen zeker zijn inbreng. Voorlopig is Heracles de koploper en staat de rechterspits op 7 goals en 5 assists. "Ik wil wel meer doen, maar het gaat best wel goed’’, zegt Laursen een dag na de wedstrijd tegen TOP Oss (3-0).
Geen goals en assists van Laursen in die wedstrijd. "Het ging niet zo makkelijk in het aanvallende deel. TOP stond heel laag. Het was moeilijk om kansen te creëren in open spel. Maar het was prima dat we snel 2-0 hebben gescoord. Daarna was het makkelijker.’’ Lucas Schoofs kopte tweemaal raak na een corner. Na 20 minuten was het al 2-0. De 3-0 was een strafschop van Emil Hansson in de 61e minuut. Thomas Bruns werd gevloerd. Drie goals vanuit standaardsituaties. “Het gaat allemaal prima’’, zegt Laursen. “Iedereen moet belangrijk zijn.’’

Ook PEC Zwolle (0-2 zege bij NAC) en MVV (1-0 zege op Almere City) wonnen hun wedstrijd. Heracles leidt nu met 37 punten uit 16 wedstrijden. PEC is tweede met 35 punten uit 16 wedstrijden en MVV is derde met 33 uit 16.