Voorkomen is beter dan genezen - maar HIV is lang niet meer het doodvonnis wat het ooit was dankzij goede medische behandeling.
Voorkomen is beter dan genezen - maar HIV is lang niet meer het doodvonnis wat het ooit was dankzij goede medische behandeling. Foto:

GGD Twente gaat gratis en anoniem testen op HIV

De GGD Twente gaat op dinsdagavond 29 november weer gratis en anoniem testen op HIV. Dit kan van 16.30 tot 19.30 uur bij de GGD aan de Nijverheidsstraat 30 in Enschede en Plusapotheek De Kolk aan de Bornerbroeksestraat 36 in Almelo. 

TWENTE - Men kan gewoon binnenlopen, aanmelding is niet nodig. Wie wel een afspraak wil maken kan zich van 28 november tot 2 december laten testen bij het MST. Voor de test is één druppel bloed nodig uit een vingerprik en de uitslag is er binnen 20 minuten. Kijk voor meer informatie op: www.ggdtwente.nl

De GGD Twente en andere gezondheidsinstanties houden jaarlijks dit soort laagdrempelige testmomenten. Zij moedigen mensen aan om zich te laten testen wanneer er sprake was van onveilige seks of ander contact met bloed. Gelukkig is HIV tegenwoordig goed te behandelen; veel mensen met de ziekte leven lang en in goede gezondheid; hun levensverwachting is volgens het Aidsfonds vrijwel normaal. Dit staat of valt echter wel met testen en op tijd behandelen. Door testen makkelijk te maken moet deze drempel lager worden.