Dansende vrouwen bij Dance Passion.
Dansende vrouwen bij Dance Passion. Foto:

Concert Twents Fanfare Orkest

HENGELO - Op zaterdag 26 november geeft het Twents Fanfare Orkest, samen met de Drumfanfare Delden, een gevarieerd concert. Beide vereniging ondersteunen elkaar door de jaren heen bij diverse optredens en beide slagwerkgroepen zijn inmiddels samengevoegd. Het concert vindt plaats in het Excelsiorhuis, Geerdinksweg 40 in Hengelo en begint om 20 uur. De entree bedraagt € 5. Inclusief koffie met krentenwegge. 

Cora van 80 danst Zumba

HENGELO - Is Zumba ook geschikt voor oudere dames? Het antwoord is ja! Dat bewijst Cora Volkert van 80 jaar oud, die Zumba danst bij Dance Passion. Cora heeft altijd al van dansen gehouden en zelfs een eigen balletschool gehad. Nadat ze gestopt was met lesgeven, ging ze sporten bij de sportschool, maar ze miste het dansen. Toen een vriendin haar meenam naar de zumbales bij Dance Passion was ze gelijk verkocht. Cora doet 2 keer per week mee met de Zumba les en mist bijna geen les. "Ik kijk er elke week naar uit om naar de Zumba les te gaan. Het is altijd gezellig en ik heb zelfs Zumba vriendinnen erbij gekregen. Priscilla en Jeroen geven heel leuk les. In het begin moest ik wel wennen aan verschillende dansstijlen. Zelfs op mijn leeftijd leer ik nog steeds bij", zei Cora lachend. Met een aantal andere leden spreekt ze ook regelmatig buiten zumba af om gezellig dingen samen te doen. Ook op haar 80ste verjaardagsfeest waren haar Zumba vriendinnen uitgenodigd. Het werd een geweldig feest, waar natuurlijk ook Zumba werd gedanst. Zumba is een dans workout op vrolijke muziek en geschikt voor jong en oud. Dance Passion is gespecialiseerd in Zumba en geeft lessen in Hengelo en Enschede op vier locaties. De Zumba lessen van Dance Passion zijn een begrip in de omgeving en zijn erg populair. Sommige lessen zitten dan ook vol. "ls je van dansen houdt, dan is Zumba de ideale sport. Door de vrolijke muziek heb je niet het idee dat je aan het sporten bent. Met Zumba gebruik je alle spieren en het is ook goed voor je conditie en helpt bij afvallen", aldus Priscilla Ye, eigenares van Dance Passion. Ben jij benieuwd of Zumba les iets voor jou is? Geef je dan op voor een gratis proefles bij Dance Passion. Kijk voor meer info op www.dancepassion.nl.

Winterfair bij Kasbah

HENGELO - De grote renovatie bij de Kasbah woningen is in volle gang. En af en toe verdwijnen de winkeltjes achter de steigers. Maar ze zijn er wel en blijven er ook, ondanks dat er geruchten de ronde doen dat ze verdwijnen. Om de winkeltjes toch nog eens onder de aandacht te brengen van de Hengeloërs, en natuurlijk ook voor niet Hengeloërs, houden ze op zaterdag 26 november een winterfair. Voor wie de Kasbah niet kent: het zijn woningen op palen, ontworpen door Piet Blom. Onder de woningen zijn aan de Boomgaard en de Eendengang een tiental kleine hobbywinkeltjes. Ze hebben een divers assortiment, zoals wolvilt, allerlei vilten popjes voor bijvoorbeeld seizoenstafels, tweede hands kleding, schapenvachten, pantoffels, gehaakte knuffels, benodigdheden voor Märklin treinen, en allerhande spullen uit grootmoeders tijd. Tijdens de winterfair staan er diverse standhouders hun meestal zelfgemaakte producten te verkopen, onder meer winter- en kerstbloemstukjes, houten kerstdecoraties, eigengemaakte jam, schilderijen, kerstkaarten, gepersonaliseerde baby omslagdoeken. Ook staan er dames die sokken breien voor kinderen in Peru. De biologische groenteman zal ook aanwezig zijn. Voor de lekkere trek zorgt de poffertjeskraam, waar je ook terecht kunt voor een kopje koffie. De winterfair wordt gehouden van 11 tot 16 uur. Er zijn nog plaatsen te reserveren. Je kunt mailen naar ansvisser1959@gmail.com of bel 06-14155676.

Leesclub in bibliotheek 

HENGELO - In november is het Nederland Leest. Onder het motto 'Eén boek, duizend gesprekken – een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar', geven bibliotheken Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls cadeau. Leescluborganisatie Senia viert dit feest graag mee en organiseert een open leesclub over dit boek in bibliotheek Hengelo. Met Mevrouw mijn moeder richtte Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder. Het is een meeslepend en ontroerend verhaal over ouder worden met veerkracht en zelfbeschikking.Tijdens de open leesclubs gaan deelnemers met elkaar over dit boek in gesprek. Dit gebeurt aan de hand van een leeswijzer met informatie over het boek, de auteur en de context. Schuif aan en ontdek hoe leuk het is om met elkaar dieper in een boek te duiken. De open leesclub is op dinsdag 29 november om 14.30 uur in Bibliotheek Hengelo, Beursstraat 34. Deelname is gratis en iedereen kan meedoen. Graag vooraf aanmelden via e-mail. Na aanmelding ontvangt u de leeswijzer digitaal. Zo kunt u zich alvast voorbereiden op de boekbespreking. In november kan men 'Mevrouw mijn moeder' afhalen in de bibliotheek.

Lezing over Signaal 

HENGELO - Maandag 28 november om 14 uur in het NIVON-centrum aan de Lodewijkstraat 1 komt Emiel Stolp een presentatie verzorgen over 100 jaar Holland Signaal/Thales. Dit jaar bestaat het bedrijf 100 jaar. Entree: drie euro.