Afbeelding
Foto: Sietsanne Fotografie

60 deelnemers hebben genoten van Verwendag in De Bleekerij

Algemeen

Tieberink Fysiotherapie en de professionals van Paramedisch Centrum de Bleekerij en oncologisch ontmoetingscentrum Camino hebben de handen ineen geslagen om kankerpatiënten eens volledig in de watten te leggen. Deze verwendag vond onlangs plaats in het paramedisch centrum en was volgens de deelnemers en de organisatie zeer geslaagd.


BOEKELO - Het meest gehoorde woord tijdens de verwendag was ‘dankbaar’. Deelnemers waren dankbaar voor wat hen gegeven werd, maar ook iedereen die deze dag mogelijk maakte was dankbaar. Dankbaar dat ze ervoor mochten zorgen dat de deelnemers zich even geen patiënt maar mens voelden. “We zijn dankbaar voor de gemeenschapszin in Boekelo en omstreken”, aldus de organisatie. “Iedereen ziet in zijn omgeving wat kanker met je doet. Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen en ondernemers helpen om juist voor deze groep mensen een mooie dag te verzorgen. Als organisatie voelden we ons gedragen door het hele dorp om dit te realiseren. Dat blijkt uit het grote aantal van 30 ondernemers en organisaties, waaronder veel van de Boekelose OndernemersVereniging, die zeiden ‘Ja, we helpen graag mee om dit tot een succes te maken’.” 

Tijdens de verwendag kon worden meegedaan met een boksclinic of een yogales. Ook een wandeling of een ritje met een e-scooter waren mogelijk. In het PMC waren tal van workshops waarvoor men zich bij aanmelding kon opgegeven. Er werden onder meer nagels gelakt en haren verzorgd. Ook werden deelnemers mooi opgemaakt, kregen een gezichtsbehandeling, lieten zich masseren of kregen een energetische behandeling. Alles werd in goede banen geleid door de vrijwilligers van Camino.

Ook de innerlijke mens werd verwend. De krentewegge stond al klaar bij ontvangst en er was een gevarieerde lunch met soep, pizza en lekkere toetjes. Ook werden er heerlijke hapjes geserveerd. De tafels waren versierd met kunstwerkjes. Korsakov-patiënten hadden voor alle deelnemers een vaas met bloemen beschilderd en kaarten gemaakt met een bemoedigende tekst.

“We ontvingen dankbaarheid van meer dan 60 deelnemers”, aldus Maurits Heinen, een van de organisatoren. “De vraag naar deze dag bleek groot te zijn. Het was voor hen fijn om lotgenoten te spreken onder het genot van een hapje en een drankje. De persoonlijke aandacht werd gewaardeerd. Kanker brengt emoties met zich mee. Er was ruimte voor een lach en een traan. Ons paramedisch centrum is een multidisciplinair centrum met korte lijnen tussen de disciplines van de diverse professionals. We hebben tijdens deze dag laten zien dat we naast aandacht voor de fysieke gesteldheid, ook aandacht hebben voor de mentale en emotionele aspecten waarmee een kankerpatiënt te maken krijgt.” (foto’s Sietsanne Fotografie)

Afbeelding
Pen
Afbeelding
Afbeelding