Twentzz tijdens de repetitie in Studio 15 (Foto: Amber Monfils).
Twentzz tijdens de repetitie in Studio 15 (Foto: Amber Monfils). Foto: Amber Monfils

Twentzz zingt (rock)sterren van de hemel bij jubileum

door Marjolein van Loenen Een bomvolle zaal met jong en oud vierde afgelopen zondag het 12,5 jaar jubileum van Hengelo's pop/rockkoor Twentzz!. Het podium in Studio 15 deelden de zangers en zangeressen voor het eerst met After Hourz, een coverband uit Enschede.

HENGELO - De setlist was lang, maar de optredens swingden de pan uit. De toon werd gezet met Love shine a light, gevolgd door acht songs met diverse solo's, van Bohemian Rhapsody tot Mr blue Sky, bekende nummers en de zaal zong mee. Na de pauze rockte After Hourz in een wervelend optreden met de nog redelijk nieuwe aanwinst, zangeres Marleen Zwakenberg. Strakke baslijnen en fijne synthesizers brachten het feest tot een hoogtepunt. Koor en band deden nog een paar nummers samen. De toegang was gratis.

Bij Twentzz! staat laagdrempeligheid en plezier in zingen voorop. ''Geen stemtesten, notenschrift of leeftijdsbeperkingen - gewoon lekker zingen!” Het koor is in maart 2010 opgericht als inburgeringscursus voor Aafke Veenstra, zangcoach afkomstig uit de Achterhoek die introk bij haar vriend in Hengelo. Zij zong al jaren bij het Winterswijkse koor RockPops, opgericht door Rob de Visser, bedenker van de Singergy-methode.

"Wij werken met diverse laagdrempelige methoden waarbij de kern is 'plezier maakt kwaliteit'. Je krijgt van ons voor elk nummer toegang tot onze downloads en de tekst op papier. In de downloads vind je alle stempartijen voorgezongen. En de totale mix, dus met alle stemmen samen zodat je weet hoe het gaat klinken. Je beluistert de partijen, kiest welke je het beste ligt en zingt deze na. Als je je partij elke dag een keertje probeert, dan heb je in een week het nummer wel onder de knie. Het grote voordeel? Je hoeft geen notenschrift te kunnen lezen en je kunt bijvoorbeeld in de auto of tijdens het strijken oefenen.”

After Hourz trad op tijdens afgelopen Koningsdag in Almelo, voor het eerst met Marleen en na twee stille jaren door de coronamaatregelen. Drummer Delano, gitaristen Bram en Bas en op synthesizer Florian maakten een spetterende comeback. After Hourz kan geboekt worden voor feesten en partijen. Kijk voor meer informatie op de website www.afterhourz.nl.