Dirk Scheele in actie. (Foto: Willem Schalekamp).
Dirk Scheele in actie. (Foto: Willem Schalekamp). Foto: Willem Schalekamp

Gratis Pepernoten Pret Theatershow

Dirk Scheele verzorgt op zondag 13 november vanaf 14.00 uur de Pepernoten Pret Theatershow op Woonboulevard Almelo. 

Almelo - De spanningsboog van kleine kinderen is uiteraard niet al te lang, dus de show zal anderhalf uur duren. Maar de show is het afreizen naar Woonboulevard Almelo meer dan waard!

Pepernotenpret is een vrolijke, grappige en muzikale voorstelling met Dirk Scheele, Sinterklaas en de Pieten. Dirk speelt en zingt samen met een echte Pieten-rock-’n-rollband veel nieuwe en bekende Sinterklaasliedjes. We gaan op Woonboulevard Almelo volop swingen tijdens dit gezellige Sinterklaasfeest! De stoere Pieten van de Pietenband spelen op gitaar, basgitaar, toetsen en drums en zingen mee met de liedjes van Dirk. En misschien kun je samen met Dirk ook de Sint wel overhalen om een liedje te zingen of een lekker stukje piano te spelen?! Doe je mee als hulp-sint of hulppiet? Woonboulevard Almelo wil graag dat ieder kind deze theatershow kan beleven en verzorgt daarom een gratis openlucht voorstelling. Vanaf een podium zal de show op het achterste parkeerterrein (nabij Monkey Town) opgevoerd worden. In het voorprogramma zullen danspieten alvast het publiek opwarmen met een leuke Pieten-dans-act. Kortom; Woonboulevard Almelo gaat samen met Dirk Scheele en Sinterklaas er zondag 13 november een mooi feestje van maken en hoopt je daar te zien!

In 2021 toerde Dirk Scheele al langs theaters in heel Nederland met 'Pepernotenpret', maar mocht het door corona niet doorgaan op het gezellige plein van Woonboulevard Almelo. "Gelukkig komt dit jaar alles goed en sta ik voor iedereen die maar wil met mijn theatershow vanaf een mooi podium op Woonboulevard Almelo, want Sinterklaas is zo'n enorm gebeuren voor kinderen”, aldus Dirk Scheele. "Ik heb vroeger hele leuke sinterklaasfeesten gehad en vond het net als alle kinderen een heel spannende tijd.”
Dirk weet ook nu weer door zijn theatershow hoe magisch Sinterklaas kan zijn. "Als Sint binnenkomt, gaan alle ogen zijn kant op, dan stijgt de spanning enorm. Tijdens 'Pepernotenpret' is het niet anders. Ik ben niet het middelpunt van de voorstelling, dat is Sinterklaas, het draait allemaal om hem.” Dirk vormt gedurende de voorstelling een soort brug tussen Sint en de kinderen. "Ik vraag bijvoorbeeld aan de kinderen 'zullen we vragen of Sint een stukje piano wil spelen?' De kinderen worden er steeds bij betrokken. We vragen ze ook als hulppietjes het podium op. Dan mogen ze samen met de grote Pieten door de schoorsteen en helpen pakjes te verplaatsen.'' Een dynamische en vrolijke, maar ook intieme voorstelling, noemt hij het zelf. ''Met swingende dansnummers, maar ook een paar hele ingetogen liedjes. 'Oh kom er eens kijken' wordt bijvoorbeeld driestemming door de Pieten gezongen.'' De Winkeliersvereniging van de Woonboulevard is verheugd dat de Theatershow dit jaar door kan gaan, om zo de traditie voort te zetten.

Afbeelding