Esther Groothuis en Cynthia Martina tekenen voor Esthia Ouderenzorg.
Esther Groothuis en Cynthia Martina tekenen voor Esthia Ouderenzorg.

Het einde van Thiems Inn Dagbesteding verder als Esthia

Algemeen

Door Marjolein van Loenen Het was vorig jaar oktober al aangekondigd: TMZ beëindigt de dagbesteding voor kwetsbare senioren om zich op specialistische zorg te richten. Daarvan is Thiems Inn één van de locaties die ophoudt te bestaan. Maar er is een doorstart gemaakt: Per 1 november gaat de dagbesteding voor ouderen verder als Esthia, onder nieuwe eigenaren Esther Groothuis en Cynthia Martina.

HENGELO - Groothuis en Martina waren samen 14 jaar geleden betrokken bij het opzetten van Thiems Inn. Hun werkgever heeft besloten te stoppen met alle dagbestedingen in de hele regio, dus ook met deze locatie, een veilige vertrouwde plek voor 51 kwetsbare ouderen. “Voor ons was de eerste (emotionele) reactie: ‘dan doen we het zelf’. Omdat wij al zo’n langdurige en nauwe relatie hebben met cliënten en ook als wijksteunpunt een vertrouwde plek in de wijk zijn, konden wij niet lijdzaam toezien hoe ons werk teniet zou worden gedaan.”
Het heeft negen maanden geduurd, maar de stichting is er, de gunning om als aanbieder in de gemeente Hengelo te mogen opereren is binnen en Esthia gaat deze week van start met drie personeelsleden. Ze blijven in hetzelfde pand en van TMZ krijgen ze de volledige inboedel gedoneerd. “Helaas is er in 14 jaar aan het interieur weinig veranderd en zijn de meeste meubels hoognodig aan vervanging toe. Ook hebben we, om op de juiste manier van start te kunnen gaan, zaken nodig zoals telefoons, computers en andere ict-toestellen. We hoeven niet alles in één keer te vervangen, maar denken met een injectie van 20.000 euro een heel eind te kunnen komen.”
Daartoe is een crowdfunding-actie opgezet. Om ook een bijdrage te doen, ga naar

https://esthia.kentaa.nl