Het Chianti Ensemble. Het kwintet treedt binnenkort op in Hengelo. Foto: Foppe Schut.
Het Chianti Ensemble. Het kwintet treedt binnenkort op in Hengelo. Foto: Foppe Schut.

Kamermuziek in Waterstaatskerk

Algemeen

De liefhebbers van kamermuziek mogen zich verheugen op een mooi concert. Het Chianti Ensemble komt zondag 13 november naar Hengelo. Het concert is in de Waterstaatskerk. “Het is fantastisch dat het Chianti Ensemble hier speelt. We weten hoe goed ze zijn”, zegt secretaris Yolande Gleis van Kamermuziek Hengelo. 

HENGELO - Het Chianti Ensemble is een groep jonge getalenteerde musici uit Berlijn. Daar volgen ze een masteropleiding. De groep won onlangs nog de Kersjesprijs. Dat is een prijs van het Kersjesfonds, een van Nederlands grootste particuliere stimuleringsfondsen voor muziek. Deze prijs bestaat uit een geldbedrag van 50.000 euro. De organisatie van Kamermuziek Hengelo is blij dat het Chianti Ensemble naar Hengelo komt. “We hebben ze al anderhalf jaar geleden gecontracteerd”, weet Yolande Gleis. Dat was nog tijdens de coronapandemie. Gelukkig voor de organisatie en de liefhebbers van kamermuziek kan het concert gewoon plaatsvinden. “Toch merken we dat oudere mensen wat voorzichtig zijn. Dat snappen we ook wel. Het gros van de bezoekers van onze concerten is ouder dan vijftig jaar.” Het concert zondagmiddag 13 november is in de Waterstaatskerk. “De concerten zijn altijd in de Waterstaatskerk. De akoestiek daar is fantastisch”, weet Yolande Gleis. Het kwintet is vier jaar geleden opgericht door vijf bevriende musici. Dat gebeurde na een succesvolle tournee door Chianti, een streek in Toscane. Ze spelen stukken voor pianokwintet en muziek voor kleinere combinaties: duo, trio en kwartet. De deskundigen van het Kersjesfonds lieten weten onder de indruk te zijn van hun kwaliteiten. “Vijf excellente spelers, die naast hun indrukwekkende solocarrières een ensemble vormen van zeer hoog niveau, vanuit hun passie voor de kamermuziek. Briljant en bruisend spel, een frisse blik op traditioneel repertoire en een integere en doordachte programmering”, zo oordeelde het Kersjesfonds. Violist Yamen Saadi zal echter ontbreken in Hengelo. Hij speelt die dag in Wenen, bij de Wiener Philharmonic. Vervangster is Anna Egholm.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de Schouwburg Hengelo of zondag 13 november bij de ingang. Locatie concert: Waterstaatskerk, Deldenerstraat 18, Hengelo. Het concert begint om 15 uur. De entree bedraagt 18 euro. Voor jeugd tot en met achttien jaar is de entree vijf euro.

www.kamermuziek-hengelo.nl

Ook voorverkoop bij Schouwburg Hengelo

‘Fantastisch dat het Chianti Ensemble in Hengelo speelt’

Stefan Wegdam

Afbeelding