Het was een feestelijke avond bij VitaDees.
Het was een feestelijke avond bij VitaDees. Foto:

Kort nieuws

Onvergetelijke avond VitaDees

HENGELO - Vitaliteitsstudio VitaDees viert haar achtjarig bestaan. Het is alweer acht jaar geleden dat Desiree Lindermann haar eigen studio VitaDees begon. Haar manier van lesgeven in yoga, fitness en meditatie is een enorm succes. Het feest werd gevierd op dinsdag 20 september met de traditionele Vitaloop. Na de groepsfoto volgde een stevige wandeling door de wijk met aansluitend een gezellig samenzijn in het wijkcentrum ’t Berflo. Dit keer werden de leden van VitaDees verrast door Dana’s Kitchen, zij bracht iets lekkers en gezonds voor bij de koffie en thee. Het was volgens VitaDees een geslaagde en onvergetelijke avond. VitaDees is gevestigd aan de Jasmijnstraat 6 in Hengelo. 

Turnen na einde Renata nu bij HGV

HENGELO - Sportvereniging HGV heeft vanaf nu ook lessen wedstrijdturnen. Dat komt omdat RSV Renata is gestopt als gymnastiekvereniging. HGV is benaderd de verenigingsactiviteiten over te nemen. Afgelopen schooljaar is onderzocht hoe binnen HGV zoveel mogelijk van de vereniging bewaard blijft en de krachten van beide clubs worden gebundeld. De wedstrijdturntrainingen zijn een aanvulling op de turnlessen die HGV al had. In die lessen wordt ook het turnen beoefend, maar deze nemen niet deel aan wedstrijden tegen andere verenigingen. Kinderen die van turnen houden kunnen dus kiezen waar zij naartoe willen werken. Bij geen enkele les bij HGV worden kinderen geselecteerd, iedereen is overal welkom. HGV is in de coronatijd stabiel gebleven en is sinds vorig jaar mede dankzij de overname gegroeid tot ruim 800 leden en is daarmee een van de grootste clubs van Hengelo. Het aanbod turnen is dus heel groot, maar HGV geeft in negentien andere sporten ook les. Van de brede gymnastieklessen voor leden 1,5 tot 100 jaar tot specifieke lessen zoals freerunning, acrobatiek, danssporten en skatehockey. Het grote vrijwilligersteam is uitgebreid met de vrijwilligers van RSV Renata tot meer dan honderd vrijwilligers. Zij geven de lessen, maar organiseren ook veel evenementen zoals het apenkooitoernooi en shows in het theater.

Uitleg over problemen met wervelkolom

HENGELO - In ziekenhuis ZGT Hengelo wordt maandag 3 oktober van 10 tot 12 uur een inloop voor mensen met wervelkolomproblemen gehouden. De Nederlandse vereniging van rugpatiënten De Wervelkolom houdt deze gratis informatiebijeenkomst in ziekenhuis ZGT Hengelo, Geerdinksweg 141. Albert Schweitzerzaal route 0.10. Tijdens de inloop kunnen belangstellenden praten met ervaringsdeskundigen van de patiëntenvereniging. Zij bieden informatie en advies over wervelkolomproblemen en de gevolgen daarvan voor het dagelijkse leven. Tevens kan men kennismaken met de patiëntenorganisatie en haar activiteiten. Meer informatie over wervelkolomproblemen of een ‘steuntje in de rug’ via de website van NVVR De Wervelkolom: www.ruginfo.nl of de infolijn: 088-0707200.

Tai Chi voor senioren 

HENGELO - Er is Tai Chi in wijkcentrum Hengelose es aan de Uitslagsweg 47. Het is voor senioren. Woensdagochtend 5 oktober van 9 tot 10 uur. De kosten zijn € 13,90 per maand. Vanwege grote belangstelling start Wijkracht met een nieuwe groep Tai Chi in wijkcentrum Hengelose Es. Tai Chi is een vorm van bewegen waarbij gebruik gemaakt wordt het natuurlijke ritme van de adem, het evenwicht en de concentratie. Door Tai Chi te beoefenen bouwt men souplesse en kracht op. Bovendien is Tai Chi een aanrader om valpartijen te helpen voorkomen. De les is afgestemd op senioren en waar nodig wordt het tempo aangepast en wordt rekening gehouden wordt met lichamelijke beperkingen. Tai Chi wordt verzorgd door Han Kolthof, een bevoegd docent. Proefles gratis. Voor informatie: Wijkracht Hengelo, Ankie klein Gebbink a.kleingebbink@wijkracht.nl en 06-51467709. 

Samen zingen in kapel

HENGELO - Na een periode van afstand houden en andere beperkende maatregelen is het weer mogelijk om te vieren en samen te zingen. "Daarom hopen wij zondag 2 oktober de draad van onze cantatediensten weer op te pakken tijdens een dienst van de lutherse gemeente waarin ds. Andrea Fuhrmann zal voorgaan. Tijdens de dienst zal de cantate ‘Nichts soll uns scheiden von der Liebe Gottes’ van de Noord-Duitse componist Dieterich Buxtehude (1637-1707) tot klinken worden gebracht door de Maarten Luther cantorij onder leiding van Gerrit Baas. Naast de cantorij werken mee: Lilly Kakujay en Jared Wartena, viool en Jaap Vonk, orgel. De dienst vindt plaats in de Lebuïnuskapel aan de Dorpsmatenstraat 40 in Hengelo en begint om 10.30 uur. 

Open dag in gerenoveerde Franciscuskerk

HENGELO - De Franciscuskerk houdt zaterdag 1 oktober een open dag. September 2021 werd er begonnen met renovatiewerkzaamheden aan de toen nog Bethelkerk. Nu, een jaar later, is de renovatie gereed. De kerk is nu in gebruik als katholieke kerk. De nieuwe naam ‘H. Franciscus van Assisi’ staat op de gevel. Het blauwe raam wordt ‘s avonds mooi aangelicht. De grote houten deuren zijn vervangen en daarachter is een ruimte ontstaan voor een Mariakapel. De inzegening van de Franciscuskerk door kardinaal W.J. Eijk zal plaatsvinden op zondag 9 oktober om 11 uur. Deze bijzondere bijeenkomst is, gezien het aantal zitplaatsen, alleen toegankelijk voor een beperkt aantal mensen, die zich hiervoor moesten opgegeven. "Om iedereen toch de gelegenheid te geven de nieuwe kerk te bezichtigen, houden we op zaterdag 1 oktober een open dag van 9.30 tot 12.30 uur. Berfloplein 18 in Hengelo. Mocht men niet in de gelegenheid zijn op 1 oktober: elke maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur zijn wij geopend voor een praatje en een kopje koffie of thee. Natuurlijk is men ook welkom in één van onze weekendvieringen", laat de organisatie namens de kerk weten. Info: secretariaat van de Franciscuskerk, 074-2913009 of mailen franciscus.secretariaat@degoedeherderhengelo.nl.

Afbeelding