Twente Milieu doet veel aan voorlichting over afval recyclen, zoals met de inzet van afvalcoaches. Men laat iedereen graag kennismaken met de diverse activiteiten.
Twente Milieu doet veel aan voorlichting over afval recyclen, zoals met de inzet van afvalcoaches. Men laat iedereen graag kennismaken met de diverse activiteiten. Foto: ERIC@BRINKHORST.NL

Twente Milieu viert het jubileum met fietstochten

Twente Milieu bestaat dit jaar 25 jaar. Om dit jubileum passend te vieren houden zij op zaterdag 1 oktober fietstochten langs de diverse locaties van het bedrijf.

TWENTE - Twente Milieu wil mensen graag kennis laten maken met hun uiteenlopende activiteiten. Hoewel de meeste mensen wellicht alleen bekend zijn met de afvalinzameling doet Twente Milieu nog veel meer. Zo beheren zij ook de openbare ruimte in diverse gemeenten. Op 1 oktober openen zij de deuren voor het publiek, waarbij de fietstochten dienen als verbindende factor.

Via de website www.twentemilieu.nl/tour-de-twente-milieu zijn negen fietstochten voor het gezin te downloaden. Deze variëren van 6 tot 40 kilometer. Er zijn onder meer routes zoals Almelo-Borne, Enschede Haaksbergen en Hengelo- Oldenzaal. Aanmelding is niet noodzakelijk en Twente Milieu zorgt voor goede bewegwijzering onderweg. 


Voor de actieve wielrenner zal er ook een sportieve toertocht gehouden worden die start in Almelo, Hengelo en Enschede, met diverse lengtes. Er zijn dan pauzepunten in Borne, Haaksbergen en Oldenzaal. Deelname aan déze tocht kost 5 euro. Men organiseert dit samen met DFC De Twickel Trappers.