Aanstaande moeders kunnen weer naar het mammacafé in Hengelo.
Aanstaande moeders kunnen weer naar het mammacafé in Hengelo. Foto:

Kort nieuws

Senioren in beweging bij Wijkracht

HENGELO - Juist met het vorderen van de leeftijd is bewegen goed en fijn om te doen. Wijkracht Ouderen Hengelo begint dan ook weer met een nieuw seizoen Meer Bewegen voor Ouderen vanaf 5 september. Bewegen helpt om het lichaam fit en gezond te houden. Bovendien is sporten of bewegen in groepsverband een gelegenheid om nieuwe contacten op te doen. Sociaal contact is een belangrijk onderdeel van de les. Wijkracht heeft een divers aanbod. Verspreid over de stad zijn er een kleine veertig groepen. Dus er is altijd een aanbod in de buurt. Alle activiteiten binnen het Meer Bewegen voor Ouderen zijn afgestemd op senioren, dat wil zeggen dat inspanning en het tempo wordt aangepast zodat iedereen mee kan doen. Alle lessen worden gegeven door docenten die hiervoor zijn opgeleid. Een proefles is gratis. De lessen vallen binnen de regels van het sport- en cultuurfonds. Voorbeelden van lessen zijn Tai Chi, een milde bewegingsvorm die helpt om valpartijen te voorkomen. Er zijn bijvoorbeeld nog plaatsen vrij in de Korenbuurt of buurthuis Lansink. Er start een beginnersgroep Line Dance in de Huiskamer van Wijkracht in Hasselo en de gymnastiekgroep in het wijkcentrum Hengelose es. Het aanbod bestaat uit: Line Dance, Dans internationaal, Zitdans, Tai Chi, zitgymnastiek, Yoga en Zumba Gold. Ook zijn er verschillende wandelgroepen. Voor meer informatie: 088-9455722. 

www.wijkrachthengelo.nl

Eerste Roller Skate Night in binnenstad

HENGELO - De Roller Skate Night op het evenementenplein naast het stadhuis op vrijdagavond 2 september is van 18 tot 23 uur. Een event met een ontspannen sfeertje, met muziek, verlichting en obstakels. Vooral voor rolschaatsers, maar skaters zijn ook welkom. Initiatiefnemer Vera Klein maakte zulke skate nights mee in Amsterdam en Parijs, bij het Louvre. Ze kon er rolschaatsen lenen van deelnemers en werd getroffen door de gemoedelijke sfeer. “Iedereen was welkom en kwam er met elkaar in contact omdat ze dezelfde passie deelden: rolschaatsen en skaten.” Het sprak haar zo aan dat ze zo’n avond ook in Hengelo wilde organiseren. Dat doet Vera samen met Roel Fris van Fresh Skateschool en shopmanager van skateshop Sabotage in De Brink. Er is ook contact gelegd met Stichting Nightskate Twente, die op die vrijdagavond een skate-avond op het programma heeft staan tot 22 uur: wie wil kan er dan nog een uurtje aan vastknopen op het evenementenplein. Wat Vera Klein betreft wordt de Roller Skate Night een jaarlijkse traditie – of nog vaker. Voor de eerste editie rekent ze op een kleine veertig deelnemers. “We hebben al veel positieve reacties gekregen op dit initiatief”, zegt ze. Ze hoopt ook op veel nieuwsgierige kijkers. “Want er zijn veel mensen die het skaten en rolschaatsen leuk vinden, maar de drempel te hoog vinden om ermee te beginnen. Deze mensen willen we graag stimuleren om het op te pakken.” Belangstellenden die het eens willen proberen, zijn daarom ook welkom. “Het is handig als je het een beetje kunt, maar we vinden het juist leuk als je het eens wilt uitproberen. Er zijn altijd mensen die je kunnen helpen of jou trucjes willen leren.” De leeftijd is van geen belang, zegt ze erbij. Ze zoekt trouwens nog sponsors voor volgende edities. En wie mee wil helpen mag zich ook melden. 

Bataven Ludger viert lustrum 

HENGELO - Bataven Ludger viert een lustrum. "Ben jij de nieuwe Epke Zonderland, Ireen Wüst of Pieter van den Hoogenband van scouting? Ontdek jouw 'scout-lympische' vaardigheden tijdens ons jaarlijkse groepsweekend in het teken van de Olympische Spelen. Het groepsweekend zal plaatsvinden op 3 en 4 september. We bestaan als groep 85 jaar, het belooft daarom een bijzondere editie te worden. Ben je benieuwd en wil je even komen kijken? Neem even contact op met de organisatie via info@batavenludger.nl", laat de scoutingvereniging weten. 

Kunst in Kulturhus

HENGELO - In Kulturhus Hasselo zijn 55 kunstwerken te bewonderen. Ze zijn gemaakt door cliënten van Aveleijn ‘Atelier Z' aan de Steijnstraat in Hengelo. Het thema van deze tentoonstelling is ‘Dieren in en uit de kunst'. De vaak zeer kleurrijke art-brut-achtige kunstwerken - bestaande uit schilderijen, tekeningen, textiele vormen, plastieken, houten figuren en 3D-installaties -  hangen in de galerijen door het gehele gebouw, zowel beneden als boven. Alle getoonde kunstwerken zijn te koop. De expositie is gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van het kulturhus en duurt tot eind december dit jaar. Kulturhus, Henry Woodstraat 62.

Mammacafé weer open 

HENGELO - Mammacafé Hengelo gaat weer open na deze vakantie. Het is een ontmoetingsplek voor aanstaande ouders en ouders met een baby. "Iedere dinsdag van 10.00 tot 11.30 uur kun je vrijblijvend binnen lopen", aldus de organisatie. De locatie is de bibliotheek aan de Beursstraat 34. Achter de lift op de eerste etage. Themabijeenkomsten september tot en met december: 7 september Kinder EHBO, 5 oktober Je kindje en huisdieren, 2 november Dragen en draagdoeken, 7 december  Je kindje en de feestdagen. Dreumescafé Hengelo is de ontmoetingsplek voor ouders met een kindje vanaf 1 jaar tot 4 jaar. Iedere tweede en vierde dinsdag van 10 tot 11.30 uur. Dit is eveneens in de bibliotheek. Themabijeenkomsten september tot en met december van het Dreumescafé: 14 september Muziek op schoot, 9 november Brandpreventie, 14 december Knutselen in het teken van Kerst. Iedere vierde dinsdag van de maand kunnen de kinderen en ouders komen om te knutselen. Voor meer info: www.facebook.com/MammacafeHengelo en www.instagram.com/mammacafe_hengelo..  

Proeflessen theaterschool 

HENGELO - Theaterschool Luna biedt proeflessen. "We geven spel, zang en dans in anderhalf uur." Vanaf donderdag 8 september in kulturhus Hasselo.

theaterschoolluna.nl

Afbeelding