Het is binnenkort Open Monumentendag. Eerst is er een infoavond voor belangstellenden.
Het is binnenkort Open Monumentendag. Eerst is er een infoavond voor belangstellenden. Foto:

Kort nieuws

Bridgen bij Open Kaart 

HENGELO - Het bridgeseizoen begint weer bij Open Kaart in buurtcentrum De Sterrentuin. Het is op maandag. De avonden beginnen om 19 uur. Nieuwe leden mogen gratis drie maanden meedoen. Aanmelden: n.r.b.c.openkaart@gmail.com.

Eerste drive bridgeclub

HENGELO - HBC, de oudste club van Hengelo, begint het seizoen op maandagmiddag 5 september met een openingsdrive. "Een week later 12 september start de competitie, en spelen we dertig rondes. We beginnen om 13.30 uur en rond 17 uur is de uitslag. Naast de openingsdrive hebben we ook een sinterklaasdrive en kerstdrive. 30 December houden wij weer de Norma-drive en 22 januari vieren we ons 80-jarig lustrum. Nieuwe leden zijn welkom, aanmelden bij het secretariaat: 06-53316194. Er is eerst een vrije inloop, aanmelden voor 13.15 uur. De kosten hiervoor bedragen voor bondsleden twee euro per keer en voor niet-bondsleden 2,50 euro per keer. Wij bridgen elke maandagmiddag in het denksportcentrum aan de Cesar Franckstraat 36 in Hengelo", laat de Hengelosche Bridge Club HBC weten. 

Sporten bij Trios 

HENGELO - Vanaf volgende week zullen alle lessen van sportvereniging Trios weer van start gaan. "Voor iedereen die op zoek is naar een leuk sport- en bewegingsuur in een gezellige groep onder leiding van gediplomeerde trainers. We bieden lessen aan voor alle leeftijden en in verschillende disciplines. Voor meer informatie verwijzen we naar onze website: www.trioshengelo.nl of onze facebookpagina. SV Trios heeft zin in een frisse start na de zomervakantie en is op zoek naar nieuwe leiding voor uitbreiding van ons sportaanbod. Wil jij wat bijverdienen en vind je het leuk om je passie voor sport over te brengen op leden, dan horen we graag van jou. Vooropleidingen niet noodzakelijk, wij bieden scholingen en opleidingen aan", laat de club weten. Voor meer info: info@trioshengelo.nl

Markt bij
Nije Hoeve

HENGELO - De Nije Hoeve houdt op 11 september een kofferbakverkoop. De Nije Hoeve is een centrum voor leven met en na kanker, in Hengelo. "Op zondag 11 september van 13 tot 18 uur houden wij De Nije Fair op ons complex aan de Bruinsweg 32 in Hengelo. Er wordt een kofferbakverkoop gehouden en tevens een kleedjesmarkt. Verder natuurlijk een verloting en eten en drinken. Heeft u belangstelling voor een plek voor de kofferbakverkoop of een kraampje? Neem contact op via info@denijestichting.nl", laat de organisatie weten. 

Hardlopen in Beckum

BECKUM - In Beckum wordt op 17 september een hardloopevenement gehouden. Er zijn meerdere afstanden voor kinderen en volwassenen zoals de 750 en 1500 meter, de 5, 10 en 15 kilometer. Vanaf 16 uur op de parkeerplaatsen van het Wapen van Beckum. De route loopt via het centrum door de tunnel met een flink stijgingspercentage en het prachtige buitengebied van Beckum. Als afsluiting is bij de finish de prijsuitreiking en een afterparty. Na de vorige editie in 2021, die noodgedwongen door corona later in het jaar werd georganiseerd, is deze trimloop nu weer in de nazomer. Inschrijven en alle info over starttijden; info@lusvanbeckum.nl 

Paranormale avond

HENGELO - Helderziende waarnemingen: dat is het thema van een paranormale avond in wijkcentrum 't Lansink op 7 september. Wijkcentrum 't Lansink, Twijnstraat 8. Van 20 tot 22 uur, kosten zeven euro. Info: 074-2772836 of www.spiritueeldrieluik.nl

Infoavond erfgoed en duurzaamheid

HENGELO - Het thema van de Open Monumentendag 2022 is duurzaamheid en erfgoed. Erfgoed is per definitie duurzaam. In stand houding, langdurig onderhoud, langdurig gebruik, hergebruik, renovatie, restauratie, oude materialen, circulariteit, verduurzaming, energiezuinig, informatie, kennis en tentoonstelling. Het is allemaal erfgoed en duurzaamheid. Zestien locaties laten op zaterdag 10 september tussen 11 en 16 uur zien hoe duurzaamheid er op ieder van die bijzondere locaties uitziet. "Pak de fiets en geniet van wat deze zestien locaties te bieden hebben", adviseert de organisatie. Op donderdag 8 september wordt in Museum Hengelo een informatieavond over duurzaamheid en erfgoed gehouden. Op zaterdag vindt de opening plaats van de Open Monumentendag om 10 uur. In Museum Hengelo vindt die dag een speciaal evenement plaats: 'Kunst en Antiek zonder pröttel.' Donderdagavond 8 september vanaf 19.30 uur is er een aantal korte lezingen: Maurice Beijk, specialist duurzaamheid. Rik Gockel, Welbions, wat doet Welbions aan duurzaam bouwen? Bas Beckers, Glas in loodmuseum, over restaureren gebrandschilderde glas-in-lood ramen. Taco Langeberg vertelt over de restauratie van Tuindorpwoningen. Toegang gratis. Zaterdag 10 september van 11 tot 16 uur Museum Hengelo. Kunst en antiek zonder pröttel. Aanwezig zijn: Theo van Stapele en Henk Kamp: Chinees porselein, klokken en zilver. Wim Poelman: schilderijen. Jeremy Guppelaar en Rene Ruiter: goud, sieraden en horloges. Evert Ulrich: archeologische voorwerpen. Ieder item kost een euro. Geen curiosa. Er zijn folders met het programma bij Hengelo Promotie. Aan de Enschedesestraat staat een informatiekraam. facebook: Erfgoed & monumenten Hengelo. 

www.erfgoedhengelo.nl

Concert in kerk

HENGELO - In de Lambertusbasiliek wordt zaterdag 10 september een concert gehouden. Entree: vrije bijdrage. Van 15 tot 16 uur kunnen belangstellenden luisteren naar sopraan Johannette Zomer. Uitvoerenden zijn Zomer, de organist Maarten Wilmink, de koren Voices to Heaven en de Cantorij Kristalkerk/Morgenster. Dirigent Louis ten Vregelaar. Het programma bestaat onder andere uit Pie Jesu van Faure en het Ave Maria van C. Franck.

Afbeelding