Wandeling oude centrum

HENGELO - Belangstellenden kunnen meer te weten komen over Hengelo in een stadswandeling op zondag 4 september. "Loop mee door het oude centrum in een boeiende en gevarieerde stadswandeling. Ontdek hoe bijzonder de stad is", laat de organisatie weten. Start- en eindpunt is het Lambooijhuis, Langestraat 37. Aanvang: 14 uur. Deelname: vijf euro. Gelieve cash betalen.


 




 


Ca. 200 miljoen jaar geleden golfde op de plaats waar Hengelo nu ligt de zee. Dit verklaart de aanwezigheid van zout in de bodem en de latere zoutindustrie. Het oudste spoor van menselijke aanwezigheid is een schedelkap van de eerste mens, hier gevonden, en is ca. 4.500 jaar oud.


 


De stadswandeling start bij het Lambooijhuis en leidt u langs meerdere bekende en minder bekende historische punten in het oude centrum van Hengelo. Onder meer langs de plek waar het ooit begon (Huys Hengelo), langs misschien wel de oudste begraafplaats van Nederland en het eerste Lambertuskerkje. Vervolgens wandelen we naar de plek waar vroeger de tol aan de Deldenerstraat was, de Waterstaatskerk, het dr. Poolhuis (woning van de eerste huisarts van Hengelo), café ’t Neutje (oudste café in Hengelo) en het  Wilmink – Van Benthemhuis (Museum Hengelo). We vervolgen de wandeling naar het meer moderne Hengelo, de markt, de Lambertusbasiliek en het stadhuis. De wandeling eindigt bij het Lambooijhuis waar de koffie gereed staat. Binnen in dit fraaie historische huis hangt een zelfportret van Theo Wolvecamp.


 



Start- en Eindpunt stadswandeling:


Lambooijhuis


Langestraat 37, 7551 DX Hengelo


 


Zondag      4 september.


Aanvang   14:00 uur.


Vertrek:     Lambooijhuis.


Prijs: € 5,00 (donateurs € 2,50), jongeren t/m/ 18 jaar GRATIS gelieve cash betalen.


 


Met vriendelijke groet,


Gerrit ter Welle


Afd. PR & Communicatie


Museum Hengelo