Een eerdere hardloopgroep van Fit met Passie.
Een eerdere hardloopgroep van Fit met Passie.

Conditie opbouwen in het najaar

Algemeen

Conditie opbouwen? Wie dat wil, kan overwegen met de cursus Fit met Passie mee te doen. Het is een clinic voor beginnende hardlopers. “We beginnen in september en eindigen in december”, zegt hardlooptrainer Henk Passies.

HENGELO - De clinic voor beginners is niet nieuw. Die organiseert Passies vaker. Nog steeds is er voldoende animo. “Aan de vorige clinic deden vijftien hardlopers mee. Bijna iedereen komt uit Hengelo. Maar er doen ook wel eens deelnemers uit omliggende plaatsen mee. Je ziet na de vakantie dat best veel mensen wat kilo’s kwijt willen raken. Ze willen ook meer conditie krijgen en doen daarom aan deze clinic mee”, zegt Passies. Hij verwacht voor de komende clinic in het najaar ook voldoende aanmeldingen. “Het is voor mensen die graag willen hardlopen, maar niet goed weten hoe ze moeten beginnen. Ook zijn er deelnemers, die niet in hun eentje willen hardlopen. Daarnaast doen sommigen voor een tweede keer mee. Ze hebben al een keer meegedaan en willen nog een keer de clinic volgen”, zegt Passies. De beginners kunnen overigens ook doorstromen naar een volgende groep. “Die traint voor de tien kilometer”, zegt Passies. De beginnersgroep van Fit met Passie begint op donderdag 15 september. Dat is de trainingsavond. De training begint elke donderdag om 19.15 uur bij wijkcentrum Slangenbeek in Hengelo. “We trainen ruim een uur. Met een trainingsschema van dertien weken help ik de hardlopers hun eerste doel te bereiken: vijf kilometer hardlopen. We sluiten deze trainingsreeks af met een eindloop. Die is op de zondag voor Kerstmis in Borne, de Step One Loop”, zegt Passies. Tijdens de hardlooptrainingen van Fit met Passie wordt niet alleen hardgelopen, maar ook aandacht besteed aan loophouding en looptechniek. “Gezelligheid en plezier zijn ook heel belangrijk”, laat Passies weten. Daarnaast krijgen de deelnemers advies over hardloopschoenen, hardloopkleding, ademhaling en voeding. De deelname aan de dertien weken durende training bedraagt 65 euro. Dit is inclusief een hardloopshirt en deelname aan de Step One Loop.

Donderdag 15 september 19.30 uur wordt een informatiebijeenkomst bij Attent Fysiotherapie aan de Berlijnstraat 8 gehouden. Henk Passies licht de clinic toe. Frans Koevoets van Non Stop Running geeft informatie over hardloopschoenen en hardloopkleding. Jeuren Sleebos van Attent Fysiotherapie zal iets vertellen over het voorkomen van blessures. De bijeenkomst is gratis, maar wel even aanmelden. Mail naar info@fitmetpassie.nl. Na afloop is er nog een korte training. Info: Henk Passies, 06-83965445.

Eerst een informatiebijeenkomst

‘Sommigen doen voor een tweede keer mee’

Stefan Wegdam

Afbeelding