Kinderen kijken naar een voorstelling.
Kinderen kijken naar een voorstelling.

‘Kinderen vermaken zich in het park’

Algemeen

Niemand hoeft zich te vervelen komend weekeinde in Hengelo. Er is van alles te doen in het eerste weekeinde van september. Stichting Hengelo Promotie geeft enkele tips. Voor ouders met kleine kinderen is er veel vertier in het Prins Bernhardplantsoen. Kids@thepark staat op het programma. Vorig jaar ging er een streep door vanwege de coronapandemie. Maar ditmaal staat er niets twee leuke kinderdagen in de weg. 

HENGELO - De organisatie van Kids@thepark belooft twee mooie dagen zaterdag 3 en zondag 4 september. “De kids vermaken zich in het park met onder anderen veel spelletjes, attracties, muziek en theater. Ouders kunnen heerlijk rondkijken, shoppen en op het terras genieten van een hapje en een drankje”, meldt de organisatie van Kids@thepark. Het evenement is beide dagen van 10 tot 18 uur. Het knusse Prins Bernhardplantsoen is dan omgetoverd tot een gezellig familiepark. De entree is gratis. Stichting Hengelo Promotie kan het evenement aanraden. “Loop met je gezin een rondje door het Prins Bernhardplantsoen waar Kids@thepark plaatsvindt”, laat coördinator communicatie en marketing Nienke Klein Wolterink van Hengelo Promotie weten. Optredens en kinderworkshops ontbreken evenmin. Andere tips? Die zijn er ook. “Ga naar de Nacht van de Kort Film, bezoek het nieuwe evenement Roller Skate Night of plof neer op het Schouwburgplein en geniet van de buitenfilm van Filmhuis Hengelo. Keuze genoeg”, aldus Hengelo Promotie. De Nacht van de Korte Film is op vrijdag 2 september. Dit is de vijfde editie. Het begint om 20 uur en eindigt om 1 uur. Belangstellenden zijn welkom op het Oogstterrein aan de Laan Hart van Zuid. Daar zijn korte films te zien. “Die zijn gemaakt door talentvolle filmmakers”, aldus Hengelo Promotie. Nieuw is Roller Skate Night. Ook dit evenement heeft plaats vrijdag 2 september. Het wordt gehouden op het Burg. Jansenplein. Liefhebbers kunnen dan rolschaatsen en skaten op muziek. Dit is een avondevenement. Lees elders in deze krant meer over Roller Skate Night.

Filmhuis Hengelo presenteert zaterdag 3 september de film Singing Club, buiten op het Schouwburgplein. De film is in de avonduren te zien. Dit komische drama gaat over vriendschap, familie en de kracht van muziek. De film is gratis te bezoeken en begint om 20.30 uur.

www.uitinhengelo.nl

Avondfilm in buitenlucht

Meerdere evenementen komend weekeinde

Stefan Wegdam

Afbeelding