De openingstijden zijn elke middag van 13.30 tot 17.00 uur, maandags gesloten.
De openingstijden zijn elke middag van 13.30 tot 17.00 uur, maandags gesloten. Foto:

Voerman, Zwetsloot en Caris exposeren in Hof 88

Algemeen

In Hof 88 begint op zondag 4 september een tentoonstelling van Jörgen Caris, Debbie Voerman en Margreet Zwetsloot. De expositie duurt tot 30 oktober. De opening wordt om 15.00 uur verricht door Gemma Boon, kunsthistorica, die met de kunstenaars in gesprek gaat. Ook is er muziek van het Oekraïense zangduo Nodari en Tatyana Rosopidze.

Almelo - Na de succesvolle expositie ‘Schoonheid en Vergankelijkheid’ met werken uit Museum de Fundatie is het nu de beurt aan de kunstenaars Caris, Voerman en Zwetsloot het publiek te verrassen.

Hanny Niessen: ‘’Wij zijn erg blij dat wij deze kunstenaars een podium kunnen bieden in onze Kunsthal. Dit keer kunnen bezoekers genieten van de schilderijen van Debbie Voerman, de fotografie van Jörgen Caris en de keramisch bewerkte fototransfer en beelden van Margreet Zwetsloot. Het is een tentoonstelling die heel aansprekend is. Voor elk wat wils.”

Jörgen Caris (Vleuten) is een veelgevraagd fotograaf. Verschillende landelijke bladen publiceren zijn foto’s. De werken die nu te zien zijn, zijn geïnspireerd op de vraag “Waar droom jij ‘s nachts over?” Een reportage die onder de rubriek ‘Ik heb een droom’ in dagblad Trouw is gepubliceerd. Portretten in zwart-wit geven de kwetsbaarheid van mensen weer. Debbie Voerman (Enschede) schildert portretten. Haar werk is zonder opsmuk. Zij werkt met harde, contrastrijke kleuren in grote vlakken. Margreet Zwetsloot (Delden) is keramist. Haar interesse in sterrenkunde vertaalt zich in haar keramiek. Toegang gratis.