Binnenkort is de zwemvierdaagse.
Binnenkort is de zwemvierdaagse. Foto:

Vier dagen zwemmen in zwembad Delden

DELDEN - De Deldense zwemvierdaagse staat op de rol. De 45ste Deldense Zwemvierdaagse gaat op 5 juli van start. Het wordt gehouden in zwembad De Mors. "Even leek het erop dat het evenement door de krappe personele bezetting beperkt zou blijven tot banentrekken, maar met de hulp van de sportbuurtcoaches is ook het randgebeuren minstens zo aantrekkelijk als andere jaren", laat de organisatie weten.

In de vierdaagseweek moet dagelijks 250 (tot 10 jaar) of 500 (vanaf 10 jaar) meter gezwommen worden over de breedte van het bad. Het andere deel van het bad blijft vrij voor reguliere zwemmers en voor het randprogramma. "Dat randprogramma staat bol van muziek, dans, spel, demonstraties en onvergetelijk spektakel. In de aanloop naar het evenement worden de tipjes van de sluiers gelicht. Als kers op de taart ontvangen deelnemers na afloop een medaille en een traktatie van Paviljoen de Mors", aldus de organisatie.

Aanmelden voor de zwemvierdaagse is mogelijk tot de start op dinsdagmiddag 5 juli. De kosten bedragen € 5,50 voor een hele week badentree van 17.30 tot 19:45 uur, deelname aan het randprogramma en de genoemde beloningen bij dit evenement.