De meiden van groep zes van de basisschool De Telgenkamp/Europaschool met hun beker.
De meiden van groep zes van de basisschool De Telgenkamp/Europaschool met hun beker. Foto:

'Een dag om nooit meer te vergeten'

Het meidenteam van groep zes van de basisschool De Telgenkamp/Europaschool is tweede van Nederland geworden. De finaledag van de beste schoolteams werd vrijdag in Zeist gehouden. Daarvoor hadden de meiden van groep zes van deze school uit Hengelo zich geplaatst. Bondscoach Louis van Gaal was ook aanwezig. Hij opende het toernooi.

HENGELO - De tweede plek is een prestatie van formaat. Vooraf spraken Lian Wienk namens de basisschool en docente Monique Brinks de hoop uit dat de kinderen uit Hengelo met de beker voor de winnaar terug zouden keren. Maar dat is dus niet gelukt. "De meiden hebben nu al een fantastische prestatie geleverd. Gaandeweg het toernooi werden ze steeds fanatieker. Nu ze kampioen van Oost-Nederland zijn, willen ze niets liever dan de andere provincies verslaan en de landsbeker mee naar Hengelo nemen”, aldus Monique Brinks.

Ze waren er dus dichtbij. De leerlingen kunnen terugkijken op een prachtige ervaring in Zeist. In de bus gingen de voetbalmeiden samen met de hele klas naar het complex van de KNVB. "Het schoolvoetbaltoernooi werd geopend door bondscoach Louis van Gaal. Alle teams mochten eerst met Van Gaal het veld op", aldus Lian Wienk. Ook werden tal van foto's gemaakt. "Elk team ging met hem op de foto. Daarna werden de wedstrijden gespeeld." Voor de schoolteams stonden vier duels op de rol op de velden van de KNVB in Zeist. "Dit keer kregen ze uiteraard veel meer weerstand. De top van alle scholen was naar Zeist gekomen." De meiden van basisschool De Telgenkamp/Europaschool wonnen drie van de vier wedstrijden. Eenmaal werd er verloren. "Daarmee werden ze tweede van Nederland in de klasse groep 5/6. Een prestatie om trots op te zijn. In de geschiedenis van het schoolvoetbal in Hengelo is dit nog nooit gebeurd", aldus Lian Wienk. Na de wedstrijden was het nog niet afgelopen. De meiden mochten nog een training van het Nederlands vrouwenelftal bijwonen. Ook konden ze foto's en handtekeningen verzamelen. "Een dag om nooit meer te vergeten."

Afbeelding