Afbeelding
Foto:

Kort nieuws

Klassieke muziek in Oude Blasius

DELDEN - Altvioliste Lotte Grotholt en violiste Niki de Vlaming spelen zaterdagavond 25 juni om 19.30 uur in de Oude Blasiuskerk van Delden. "Een enerverend programma met werken voor vioolsolo en vioolduo", laat de organisatie van Cultuurvrienden Oude Blasius weten. "Grotholt (1998) is een heel enthousiast, gedreven en ondernemend violiste en is artistiek leider van het In Doors kamermuziekfestival in Diepenheim. Ze studeert momenteel voor haar masteropleiding in Duitsland. In 2020 behaalde zij haar bachelor diploma altviool aan het conservatorium van Amsterdam. Niki de Vlaming (1993) begon op zesjarige leeftijd met vioolspelen. Na privélessen bij Anke Lefferts in Enschede heeft zij de bachelor klassiek viool gevolgd aan het conservatorium van Amsterdam. Ze is naast klassiek vioolmuziek geïnteresseerd in andere stijlen. Het programma van dit concert gaat van grote componisten als Telemann, Mozart, Bach, Sibelius en Bartok naar 'kleinere goden' als De Vlaming, Ysaye en Knox." Het concert maakt deel uit van de zaterdagavondserie van de Cultuurvrienden Oude Blasius. Entree leden: acht euro. Niet-leden: twaalf euro. 

Vakantiespelen breidt uit

HENGELO - Op steeds meer plekken in Hengelo kunnen kinderen spelen in de laatste twee weken van de zomervakantie. "Dat komt door een grote groep vrijwilligers. Er worden allerlei dingen ondernomen met de kinderen: van naar het bos gaan tot een zeskamp. Kinderen kunnen naar de locaties De Tempel in Groot Driene, de Hengelose Es, de Dichtersbuurt en Nijverheid. Op elke locatie is een gedreven groep vrijwilligers. Zij bedenken het programma, bereiden het voor en voeren het uit", laat de organisatie weten. Meehelpen als vrijwilliger? Info: tel. 06-17020877.

Begin van bouw op terrein Brouwerij 

HENGELO - Er is een begin gemaakt met de bouwwerkzaamheden op het Brouwerij-terrein. Dat is donderdag samen met de kopers gevierd. Inmiddels zijn de werkzaamheden in volle gang op de locatie, die al jarenlang braak lag en bekend is vanwege zijn rijke historie. Ter Steege Bouw Vastgoed organiseerde een feestelijke starthandeling. Project de Brouwerij ligt op steenworp afstand van het centrum en nabij het Watertorenpark. Op de locatie werd een eeuw lang bier gebrouwen, dit is nog terug te zien aan het karakteristieke silogebouw dat is overgebleven. In het project zelf is veel aandacht voor water en groen. De slingerende Veldbeek heeft met een kleine aanpassing een plek gekregen in de wijk. Het totale project bestaat uit 95 woningen verdeeld over drie fases. In de eerste fase worden 34 stadswoningen gebouwd, die allemaal verkocht zijn. Deze woningen hebben elk een eigen karakter en industriële uitstraling. De architectuur is een knipoog naar het rijke verleden van het Brouwerij-terrein. Het silogebouw zal blijven staan en krijgt ook een nieuwe invulling met horeca en appartementen. De start van zo'n bijzonder project kan niet onopgemerkt voorbij gaan. In de afgelopen maanden is het terrein klaar gemaakt om bebouwd te kunnen worden. Inmiddels zijn de funderingswerkzaamheden in volle gang. Het feestelijke moment werd gevierd met de gemeente, overige betrokken partijen en toekomstige bewoners. Zij kregen de kans hun namen of boodschap te vereeuwigen in de fundering van de woningen.