Afbeelding
Foto:

Kort nieuws

Filmavond in kulturhus 

HENGELO - Er is een filmavond vrijdag 24 juni om 19.30 uur in kulturhus Hasselo in Hengelo. De film ‘The peanut butter falcon’ is te zien. "Een sprookjesachtige hartverwarmende survivaltocht van twee eenzame zielen die elkaar vinden in dit geestige feelgood avontuur. De film won de publieksprijs het South by Southwest filmfestival. Zack, een jongen met het syndroom van Down, heeft slechts één droom: een professionele worstelaar worden. Op een dag loopt hij weg uit het verpleegtehuis om zijn droom waar te maken. Hij ontmoet de ruige visser Tyler (LaBeouf) die ook op de vlucht is. Hij wordt Zacks coach. Als twee ongewone bondgenoten beleven ze komische en wilde avonturen op hun tocht. De ontwapenende Zack en erg goed spelende LaBeouf hebben een fijne chemie samen", aldus de organisatie. Entree 7,50. Koffie en drankje na afloop bij de prijs inbegrepen. 

www.kulturhushasselo.nl

Paranormale avond 

HENGELO - In wijkcentrum ‘t Lansink wordt 29 juni een paranormale avond gehouden. Hans aan de Stegge is de gastspreker. Wijkcentrum 't Lansink, Twijnstraat 8. Van 20 tot 22 uur. Deelname: zeven euro. 

www.spiritueeldrieluik.nl


G-tennis bij TC 't Weusthag 

HENGELO - TC 't Weusthag kijkt terug op een mooi Tennis Unified Toernooi tijdens de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022. "Sporters, coaches, maar ook de vele vrijwilligers beleefden een toernooi als nooit tevoren", laat de club weten. Tennissers uit het hele land met een verstandelijke beperking speelden samen met hun buddy een dubbelspel. Dat sport verbindt en verbroedert bleek meermaals tijdens de twee zonovergoten dagen. Naast het eigen toernooi deed er ook een delegatie van TC 't Weusthag mee. TC 't Weusthag biedt al jaren passend tennis aan een groep enthousiaste G-tennissers aan. Sporters uit Hengelo en omstreken die door de Special Olympics Nationale Spelen enthousiast zijn geworden om ook te gaan sporten, zijn van harte welkom voor een aantal proeflessen. Info: Peter Prins, 06-46140332.

www.tcweusthag.nl