Afbeelding
Foto:

Kort nieuws

Zomerbridge op maandag 

HENGELO - De Hengelosche Bridge Club houdt dit seizoen een zomerdrive. "Wekelijks op de maandagmiddag in onze nieuwe locatie het Denksportcentrum aan de Cesar Francstraat 36 in Hengelo. Geïnteresseerden nodigen wij van harte uit. Deelnemers dienen zich te melden voor 13.15 uur. Kosten zijn voor bondsleden € 2 per persoon en niet-bondsleden € 2,50. Wij spelen elke maandagmiddag tot en met 29 augustus. Maandag 5 september beginnen we met de competitie, nieuwe leden zijn dan van harte welkom. Tevens bieden wij de mogelijkheid gebruik te maken van een inloop", laat de organisatie weten. Aanmelden voor inloop voor 13.15 uur. 

Pop-Up boekenclub

HENGELO - Voor iedereen die best eens een diepgaand boek wil lezen en wil bespreken met mensen, maar geen tijd heeft voor een vaste boekenclub begint bibliotheek Hengelo de Pop-Up boekenclub. Het concept is simpel. "Heb je zin om mee te doen? Dan doe je mee. Heb je geen zin of past het boek niet bij je? Dan sla je over. De Pop-Up boekenclub is geen vaste boekenclub met herhaalde bijeenkomsten, maar met Pop-Up settings en op thema gericht. Op 23 juni trapt bibliotheek Hengelo af met het eerste boek ‘De stem van de Noordzee – een pleidooi voor vloeibaar denken’ van Laura Burgers, Eva Meijer en Evanne Nowak. Meedoen is makkelijk. Leen het boek bij de bibliotheek en meld je aan via de website bibliotheekhengelo.nl, de bibliotheek zorg dat het boek voor je klaar ligt. In juli en augustus is de leestijd en op 1 september bespreek je het boek met de boekenclub onder leiding van moderator Willemijn den Harder, die alles afweet van dit boek. Op 15 september komt schrijfster Evanne Nowak naar Hengelo om in gesprek te gaan. Aanmelden voor de Pop-Up boekenclub kan via de website van bibliotheek Hengelo.

Inloop OV 

HENGELO - Tijdens de maandelijkse inloopspreekuren op locatie geven OV-ambassadeurs advies en tips aan 55-plussers over het reizen met trein of bus. Zo helpen zij hun leeftijdsgenoten langer zelfstandig te reizen en kan men zelf ervaren dat reizen met het openbaar vervoer niet moeilijk is. Maandag 20 juni van 10.30 tot 12 uur in de bibliotheek aan de Beursstraat 34.