Afbeelding
Foto:

Kort nieuws

Julie uit België zoekt gastgezin 

HENGELO - Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook Julie uit België, die haar Nederlandse droom voor een trimester zal doorbrengen in Hengelo. Voor haar zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active een enthousiast gastgezin die haar een warm thuis kan bieden tot november 2022. Julie doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt. Zo hoef je niet ver te reizen om andere culturen, tradities en talen te ontdekken, want je kan de wereld ook in huis halen met een buitenlandse student. Julie is een spontane en nieuwsgierige meid van 16 jaar uit België. Ze vindt het leuk om te koken en bakken en maakt vooral toetjes en snacks. Verder gaat ze in haar vrije tijd graag shoppen met vriendinnen of naar een tentoonstelling. Verder zwemt ze iedere week of gaat ze hardlopen. Julie wil later een eigen bedrijf beginnen. “Ik wil mijn uitwisseling in Nederland besteden om mijn Nederlands te verbeteren en mezelf onder te dompelen in de Nederlandse cultuur.” Meer info: High School Holland team highschoolholland@travelactive.org, bel naar 085-2224810. 

www.travelactive.org

Opera en diner 

HENGELO - Het is zondag 12 juni genieten van operamuziek en een bijpassend, viergangendiner in Schouwburg Hengelo. Bij deze editie zijn er twee sopranen en drie tenoren: Sandra Fluttert en Elena Kopanychuk en Jeroen van Haagen, Edgar Bloem en Michael de Lange. De pianist is Erwin Strikker. Aanvang 18 uur. Toegangskaarten zijn € 60, inclusief diner, exclusief drankjes. Bij het operadiner La Dolce Vita wordt gezellig tafelen gecombineerd met operamelodieën. Geniet van een bijpassend Italiaans viergangen menu. Tussen de gerechten door brengen de drie tenoren, samen met de sopranen meeslepende, bekende en verrassende operamelodieën ten gehore. Het operadiner is een initiatief en samenwerking van stichting Bernhards Ontmoeting en Schouwburg Hengelo.

Quinn is 12

HENGELO - In het verhaal vorige week in deze krant over de week van de jonge mantelzorger is een verkeerde leeftijd doorgegeven aan de redactie. Quinn is niet 14, maar 12 jaar.

Open dag dierenopvang

HENGELO - Er is zondag 12 juni een open dag bij Dierenopvang Hengelo. "De afgelopen coronajaren zijn voor ons moeilijke jaren geweest. Wij hopen dat iedereen de coronajaren goed is doorgekomen. In onze opvang hebben wij door corona een flinke toestroom gehad van dieren, voornamelijk van katten en konijnen. Op zondag 12 juni houden wij onze jaarlijkse open dag. Tevens zal de officiële opening van onze kattenhuiskamer op deze dag plaatsvinden. Onze huiskamer wordt officieel geopend door scheidsrechter Bas Nijhuis", laat dierenopvang Hengelo weten. Belangstellenden zijn welkom van 11 tot 16 uur.

dierenopvanghengelo.nl