Afbeelding
Foto:

Kort nieuws

Steenbeek vertelt over haar boek Julia 

HENGELO - Rosita Steenbeek komt naar boekhandel Broekhuis in Hengelo. "Donderdagavond 2 juni ontvangen we met trots Rosita Steenbeek. Ze zal die avond vertellen over haar nieuwe boek 'Julia'. aansluitend zal ze signeren. Rosita Steenbeek debuteerde in 1994 met De laatste vrouw. Vele romans volgden, zoals Schimmenrijk, Intensive Care, Ander licht en in 2015 Rose. Een familie in oorlogstijd. In 2017 verscheen het veelgeprezen essay over compassie Heb uw vijanden lief en in 2018 Wie is mijn naaste?. Ook schreef ze een aantal succesvolle boeken over Rome, de stad waar ze een groot deel van het jaar woont. Daarnaast is ze columniste voor ItaliĆ« Magazine en Trouw. Donderdag 2 juni 19.30 tot 21 uur. Boekhandel Broekhuis, Wemenstraat 45. Toegang gratis. Aanmelden: hengelo@boekhandelbroekhuis.nl

Boeken gratis ophalen bij oude Storkbieb

HENGELO - Boekenliefhebbers opgelet. Zaterdag 4 juni tussen 14 en 16 uur kan iedereen gratis vakantieboeken ophalen bij de oude Storkbieb aan de Vondelstraat 2 in Hengelo. "De zomervakantie staat voor de deur. Omdat we lezen een groot cultureel goed vinden en omdat er veel tweedehands boeken op nieuwe lezers wachten, organiseren we dit evenement. Er zijn boeken voor jong en oud, van boeiende non-fictie tot spannende thrillers, en er zijn dvd's en zelfs videobanden. De boeken worden aangeboden op het voorplein van de oude bieb aan de Vondelstraat. Met deze actie 'Vakantieboeken bij de bieb', vragen wij tevens aandacht voor het dreigende verlies van dit gemeentelijk monument voor de Hengelose gemeenschap", laat de werkgroep culturele prikacties oude Storkbieb weten.

Dansende bruidjes

BORNE - De zingende en dansende Pinksterbruidjes zijn dit jaar weer in Borne te bewonderen. Na twee jaar afwezigheid mogen ze weer samen dansen. Op eerste pinksterdag trekken vanuit verschillende wijken vanaf 10.30 uur groepen meisjes van vijf jaar en ouder in hun witte jurkjes, dansend en zingend als Pinksterbruidjes naar het centrum. Om 13 uur zijn ze op het Dorsetplein.

www.pinksterbruidjes.nl