Afbeelding
Foto:

Parkinson

Opening Parkinson Twente 

HENGELO - In Het Borsthuis in Hengelo is het Punt voor Parkinson Twente (PvP Twente) officieel geopend. Ernst Daniël Smid, zelf ook gediagnosticeerd met Parkinson, was aanwezig om de openingshandeling te verrichten. Dat deed hij samen met Leo oude Koehorst, patiënt van Punt voor Parkinson. Naast de openingshandeling was er ruimte voor optredens van Parki Party, Dance 4 Health en Tom’s Kickboksen. Aanwezigen kregen een rondleiding door de polikliniek, kliniek en de dagbehandeling en neurologen Teus van Laar en Jeroen van Vugt spraken de aanwezigen toe. Jeroen: “Patiënten die normaal in het ziekenhuis komen, komen nu hier. Dat is misschien wat verder weg, maar uiteindelijk hoeven ze minder vaak te komen. Alleen als contact nodig of gewenst is. Dat is de grote winst van Punt voor Parkinson Twente.”

Het Punt voor Parkinson Twente is een samenwerking tussen Medisch Spectrum Twente (MST), Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) en TriviumMeulenbeltZorg (TMZ). Door specialistische zorgkennis op het gebied van Parkinson en parkinsonisme in de regio te bundelen, willen de drie partijen de (keten)zorg voor mensen met de ziekte van Parkinson verbeteren.

Alle zorg

Patiënten met de ziekte van Parkinson en parkinsonisme kunnen in het Punt voor Parkinson Twente (PvP Twente) terecht voor alle zorg die zij nodig hebben. In het PvP Twente wordt samengewerkt met onder andere neurologen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, specialisten ouderengeneeskunde, paramedici, psychologen, medewerkers dagbehandeling en apothekers om de beste zorg op het gebied van Parkinson te verlenen. Hierdoor is de kans op complicaties voor patiënten kleiner en onnodige ziekenhuisopnames worden eerder voorkomen.
In het Punt voor Parkinson in Groningen blijkt zelfs dat door betere afstemming van de behandeling een langdurige verpleeghuisopname met een aantal jaren kan worden uitgesteld.

Het PvP Twente werkt ook als regionaal expertisecentrum voor andere behandelaars zoals huisartsen, ParkinsonNet therapeuten, thuiszorgmedewerkers en andere verpleeg- en verzorginstellingen.