De Rabobank hield een zonnepanelenactie.
De Rabobank hield een zonnepanelenactie. Foto:

Korting op zonnepanelen Rabobank

HENGELO - Tien maatschappelijke organisaties kunnen aan de slag met het plaatsen van zonnepanelen op hun dak. Dat is de uitkomst van een actie waarbij de leden van de coöperatieve Rabobank in Twente konden stemmen op scholen, bibliotheken, theaters en buurthuizen. Het gebouw met de meeste stemmen krijgt tot wel vijftig procent korting op de aanschaf en installatie van zonnepanelen. "Samen verduurzamen we maatschappelijke gebouwen en verlagen we de energierekening. Juist in deze tijden van stijgende energie- en gasprijzen is het belangrijk dat we gebouwen in Twente verduurzamen. Hiervoor kan je natuurlijk denken aan je eigen huis of een bedrijfspand, maar net zo belangrijk is de verduurzaming van de school, sportvereniging, bibliotheek of het theater bij jou in de buurt. Al het geld dat zij kunnen besparen op de energierekening kunnen ze weer investeren in hun gemeenschap. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe speeltoestellen, boeken of sportvelden. Daarom investeert Rabobank een deel van haar coöperatief dividend, een fonds om de regio’s te versterken, in het verduurzamen van deze maatschappelijke gebouwen", aldus de Rabobank. Jochem Essink, coöperatieve directeur Rabobank: "Theaters, bibliotheken en sportclubs maken een buurt leefbaar en dragen bij aan het woongeluk van iedereen. Het is van groot belang dat we juist ook deze gebouwen klaar maken voor de toekomst. Met deze zonnepanelen helpen we maatschappelijke organisaties hun energierekening te verlagen, zetten we belangrijke een stap in de energietransitie en dragen we bij aan een goede en gezonde leefomgeving." In de periode van 28 februari tot 31 maart hebben Rabobankleden in Twente hun stem uitgebracht. De winnaars krijgen tot de helft korting op de aanschaf en installatie van de zonnepanelen. "Uiteraard gaat Rabobank ook samen met de scholen, clubhuizen, bibliotheken en theaters die niet gewonnen hebben kijken hoe ook deze organisaties geholpen kunnen worden hun gebouwen te verduurzamen."

In Twente hebben de volgende organisaties gewonnen: voetbalvereniging Diepenheim, Tennisclub Groot Driene in Hengelo ov., Stichting Zwembad de Groene Jager in Den Ham, v.v. Hellendoorn, DOS'37 (St. BEED) in Vriezenveen, Reformatorische Schoolvereniging Rijssen locatie de Ronde Maat, Tennisclub Enter, Muziekvereniging Excelsior Losser, Basisschool 'n Esch in Tilligite en Stichting Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen.

Alzheimer Café Hengelo

HENGELO - Samen vooruit kijken als thuis wonen niet meer gaat: dat is het thema van het Alzheimer Café op 31 mei. "We willen allemaal zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Maar soms is de situatie zo dat dit niet meer gaat. Gaat je hierover met elkaar in gesprek en wanneer dan? Wat als je naaste er niet voor open staat?  Wat markeert het moment van verhuizen? Hoe kun je dit aanpakken en wie kan daarin ondersteunen?  Hoe bepaal je wat het beste voor iemand is? Wat kun je doen om de verhuizing zo optimaal mogelijk te laten verlopen? Allemaal vragen waar je tegenaan kunt lopen wanneer thuis wonen niet gaat. Dinsdag 31 mei is het Alzheimer Café geopend om hierover te praten. Medewerkers van de werkgroep van het Alzheimer Café Hengelo begeleiden het gesprek begeleid en meedenken mee over de vraagstukken", laat de organisatie weten. Het Alzheimer Café Hengelo is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun naasten. Iedere laatste dinsdag van de maand. Het café is in de Huiskamer van Wijkracht, in het Kulturhus Hasselo, Henry Woodstraat 62. Inloop vanaf 19 uur, aanvang programma 19.30 uur. Voor informatie: p.goossen@wijkracht.nl of 06-14132373.

Open dag tennisclub Park Veldwijk

HENGELO - Tennisvereniging Park Veldwijk is klaar voor de toekomst. "Dat laten we graag zien. Daarom houden we op 5 juni tussen 14 en 16 een open dag. De afgelopen maanden is hard gewerkt door onze leden en heeft de kantine een facelift gekregen. Drie van de zeven banen zijn vernieuwd en de verlichting is vervangen door energiezuinige LED-verlichting. Met de vervanging van drie gravelbanen voor kunstgrasbanen beschikken we nu over vijf banen waar het hele jaar op getennist kan worden. Voor de gravelliefhebbers hebben we daarnaast nog twee gravelbanen. Dit hebben we kunnen doen door de vele vrijwilligers bij onze gezellige vereniging. Heeft u altijd al een keer willen tennissen, en wilt u kennis maken met onze vereniging?  Dan biedt Park Veldwijk aan de Kuipersdijk 32 de mogelijkheid op zondag 5 juni tussen 14 en 16 te komen tennissen. Op die dag heten wij iedereen welkom. De tennisleraren zullen aanwezig zijn om een clinic te geven", aldus de organisatie van de open dag. 

Story of The Eagles op de Houtmaat 

HENGELO - Bezoekers kunnen zondag 29 mei bij cultuurpodium Houtmaat genieten van een optreden van The Story of the Eagles. Deze veelgevraagde band, bestaande uit negen muzikanten, staat garant voor een spetterend optreden en kan rekenen op een grote belangstelling. Vanaf 14.30 speelt deze tributeband alle hits van The Eagles. Om alles goed te laten verlopen, worden er rond 350 bezoekers toegelaten. Het optreden duurt van 14.30 tot 17 uur. Entree gratis.