Afbeelding
Foto:

Kort nieuws

Optreden in Herinckhave 

HENGELO - Bewoners van Carintreggeland huis Herinckhave kunnen binnenkort genieten van een zeer persoonlijk concert. Op maandag 30 mei vindt een optreden plaats van een professionele zanger/zangeres van stichting Diva Dichtbij. Deze stichting verzorgt intieme muzikale ontmoetingen, speciaal voor langdurig zieke mensen. Via het optreden wil Herinckhave de bewoners, familieleden en medewerkers een moment van verlichting en geluk bieden. Dat is waar Sstichting Diva Dichtbij voor staat. De Diva’s en Divo’s geven bewoners van verpleeghuizen oprechte aandacht. Ze zingen niet vanaf een podium, maar letterlijk en figuurlijk dichtbij. Dat doen ze in de gezamenlijke huiskamers in het verpleeghuis of aan het bed. De sfeer van een optreden is feestelijk. Tegelijkertijd wordt er bij veel mensen een gevoelige snaar geraakt. De Diva’s en Divo’s geven ruimte aan herinneringen die terugkomen. Aan pijn, vreugde en verdriet. Vaak kruipen mensen met dementie uit hun schulp en reageren ze verrassend op de zangstem. Ze kunnen even ervaren dat ze meer zijn dan hun ziekte. Het repertoire van Diva Dichtbij varieert van klassieke liederen, aria's en musicalmelodieën tot Nederlandstalige luisternummers.  

Middag met veel vitaliteit 

HENGELO - Er is een vitaliteitsmiddag zaterdag 28 mei in de Waterstaatskerk, Deldenerstraat 18. "Een nieuwe lente een nieuw geluid, met deze eerste regels van het gedicht Mei van Herman Gorter willen we een nieuw geluid laten horen rond het thema vitaliteit. Inwoners van Hengelo kunnen workshops volgen om na deze covidperiode nieuwe energie op te doen", meldt de organisatie. Tussen 13.30 en 16.30 uur is de kerk open, workshops 14 tot 14.45 uur en 15.15 tot 16 uur. Tussendoor is er koffie of thee en muziek. Afsluitend geven de musici Marion Rohaan en Vincent Kuipers vanaf 16 uur een miniconcert. De toegang is gratis. 

Paranormale avond

HENGELO - Wilma te Vaanholt maakt bijenwastekeningen, die te zien zijn op een paranormale avond. Wijkcentrum 't Lansink, Twijnstraat 8. Op 1 juni 20 tot 22 uur. Kosten € 7. Info: 074-2772836.

www.spiritueeldrieluik.nl