Static photo; Colour: Arrow grey, pearl effect
Static photo; Colour: Arrow grey, pearl effect Foto: AUDI AG

Een nieuwe naam voor de A1 citycarver: Audi A1 allstreet

De Audi A1 allstreet is een nieuwe uitvoering voor het Audi-gamma, maar met de vertrouwde looks, uitrusting en prestaties die bekend zijn van de citycarver. De Nederlandse marktintroductie staat gepland in juni. 

De Audi A1 allstreet is stoerder dan de A1 Sportback. In vergelijking tot de Sportback staat de allstreet 4 centimeter hoger op de wielen. Verder zorgen de grote Singleframe-grille, bodembescherming en contrasterende dorpels en wielkasten voor de robuuste uitstraling van de A1 allstreet.
In Nederland komt de A1 allstreet standaard op de markt in de complete Advanced edition-uitvoering. Deze uitvoering maakt dat het exterieur van de Audi A1 allstreet onder meer 17 inch lichtmetalen velgen, LED-achterlichten en een S line dakspoiler heeft. In de A1 allstreet bevinden zich de Audi virtual cockpit, Audi smartphone interface en een driespaaks lederen stuur. Voor het comfort en de veiligheid heeft Audi de A1 allstreet uitgerust met cruise control, een snelheidsbegrenzer, Audi Pre sense front en Lane departure warning.
Audi biedt voor de A1 allstreet de keuze uit drie TFSI turbo-benzinemotoren. Allereerst de 25 TFSI van 95 pk gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. Verder is er de 30 TFSI met 110 pk die gekoppeld kan worden aan een handgeschakelde zesbak of een 7-traps S tronic-automaat met dubbele koppeling. Aan de top van dit rijtje staat de 35 TFSI. Deze viercilinder heeft een vermogen van 150 pk en is gekoppeld aan een S tronic-transmissie.