Afbeelding
Foto:

De nieuwe Honda Civic komt eind 2022 op de markt

De elfde generatie van de Honda Civic komt eraan. De e:HEV-aandrijflijn, besturing en ophanging zorgen ook bij de nieuwste Civic voor de bekende dynamische respons met slechts een brandstofverbruik van 4,7 liter per 100 kilometer.

Ook de nieuwe Honda Civic is geëlektrificeerd. De Civic wordt voorzien van de meest geavanceerde versie van de e:HEV volledig hybride aandrijflijn. Twee elektromotoren en een nieuw ontwikkelde 2,0-liter-Atkinson-cyclusbenzinemotor zorgen voor het vermogen van 135 kW. De benzinemotor heeft een direct injectiesysteem dat geoptimaliseerd is voor snellere en efficiëntere verbranding. Samen met andere technologieën zorgt dit voor een CO2-uitstoot vanaf 108 g/km en een brandstofverbruik van 4,7 l/100 km.

De bestuurder hoeft zelf niet te kiezen tussen EV-, hybride en motoraandrijving. De aandrijflijn schakelt naadloos tussen de verschillende vormen van aandrijving. De bestuurder heeft wel de mogelijkheid om de rijmodus Eco, Normal, Sport of Individual in te stellen. De selectie bepaalt de reactie van de auto op het gebied van aandrijflijn, besturing en display.

De nieuwe Honda Civic is verder uitgerust van een nieuwe Power Control Unit. Daardoor kan de batterij sneller opladen en ontladen.

Ook het chassis heeft de nodige wijzigingen ondergaan, waarbij gelet is op stuurrespons en feedback. De nieuwe Civic heeft een verbeterde stabiliteit in een rechte lijn en over een oneffen wegdek door een wielbasis die met 35 mm verlengd is en de wielbasis achter is met 18 mm verbreed.

De nieuwe Civic kan onmiddellijk accelereren door 'winding control'. De verbrandingsmotor blijft hierdoor werken tijden het nemen van bochten op bijvoorbeeld een kronkelende weg. Daarmee blijft het kenmerkende dynamische gevoel waar de Honda Civic toch om bekend staat behouden en zelfs versterkt.

www.honda.nl