Afbeelding
Foto:

Peugeot kiest voor gebruiksgemak

De nieuwe Peugeot 308 wordt volgens Peugeot al sinds de lancering geprezen om de kwaliteit en de mate waarin moderne technologie is toegepast. Zo heeft de nieuwe 308 efficiënte hybride aandrijving en de nieuwste rijhulpmiddelen en daarnaast technische hoogstandjes, exclusief voor deze nieuwe 308 of afkomstig uit het hogere gamma, die het dagelijks gebruiksgemak verhogen.

Zo heeft de nieuwe Peugeot 308 een Visiopark HD achteruitrijcamera met reinigingssproeier. De achteruitrijcamera is een algemeen rijhulpmiddel is geworden, maar deze raken vervuild, waardoor het zicht minder wordt. Bij de nieuwe 308 is er een sproeikop geïnstalleerd in de achterbumper en met ruitensproeiervloeistof wordt automatisch de lens van de camera gereinigd.

Nieuwe voertuigen zijn ook steeds vaker uitgerust met Lane change assist. Standaard detecteert het dodehoekbewakingssysteem voertuigen die van achteren naderen binnen 25 meter afstand. Het Lane change assistsysteem op de nieuwe 308 ziet voertuigen al op een afstand van 75 meter. De bestuurder wordt daardoor eerder gewaarschuwd voor voertuigen in de rechter- en linkerrijstrook.

De nieuwe Peugeot 308 heeft ook Rear Cross Traffic Alert. Dit systeem waarschuwt bij het achteruitrijden voor voertuigen, fietsers en voetgangers die zich achter de auto bevinden. Bij een snelheid van maximaal 10 km/u wordt de bestuurder met onder meer een geluidssignaal gewaarschuwd voor bewegende obstakels binnen 40 meter van het voertuigen.

In het donker net zoveel zien als bij daglicht is bij de nieuwe 308 ook geen probleem. De nieuwe 308 is voorzien van de de Peugeot Matrix LED-technologie. Het grootlicht heeft 20 LED's die continu worden aangepast aan de weg- en verkeersomstandigheden. Andere bestuurders worden niet verblind doordat de grootlichtsegmenten rond het gedetecteerde voertuig dimmen.

Een deel van de bedieninsgelementen op het dashboard kan door de gebruiker van de nieuwe Peugeot 308 vanaf de Allure-uitvoering naar wens aangepast worden. Daarmee krijgt men een dashboard op maat. Stel bijvoorbeeld een van de snelkoppelingen op het centrale scherm in als navigatie naar huis.

Verder biedt de nieuwe 308 een luisterend oor, een Voice Assistant. Zo kan men bijvoorbeeld het infotainmentsysteem en de airconditioning besturen.

www.peugeot.nl