De eerste groep heeft inmiddels een certificaat ontvangen.
De eerste groep heeft inmiddels een certificaat ontvangen. Foto:

'Mensen meer zelfvertrouwen geven'

Een eerste groep deelnemers aan de cursus Empowerment heeft een certificaat ontvangen. De cursus wordt ook na de zomer weer gegeven. Het helpt de deelnemers in de maatschappij. "Ze staan daardoor sterker in het leven", zegt medeorganisator Tanja Diepenmaat. 

HENGELO - Wijkracht wil mensen helpen om sterker in de maatschappij te staan. Daartoe worden cursussen aangeboden. "Voor het eerst hebben we de cursus Empowerment georganiseerd. Ook hebben we de cursus Voel je goed. Het is voor vrouwen, die laaggeletterd zijn. Ze zijn zoekende in de maatschappij. Vaak hebben ze hun kinderen verzorgd, maar die kunnen inmiddels op eigen benen staan. De vraag is dan wat ze nog willen gaan doen in hun leven. Gaan ze nog voor een betaalde baan of vrijwilligerswerk? Met het organiseren van deze cursus willen we de vrouwen op weg helpen", legt Diepenmaat uit.

De eerste groep deelnemers aan de cursus Empowerment heeft het certificaat ontvangen vorige week. In de weken daarvoor hebben de deelnemers gewerkt aan hun 'eigen kracht' en zelfontwikkeling. "In de cursus hebben de deelnemers onderzocht wat zij kunnen doen om hun dromen waar te maken door bezig te zijn met thema's zoals ‘groeien en mijn rollen, mijn toekomst, wat wil ik en wat kan ik, welk werk past bij mij. Bij Empowerment ontdekken we samen wat iemand wil, wat iemand al kan en wat iemand nog nodig heeft. Met deze kennis en inzichten staat iemand sterker in het leven."

De empowerment cursus is bedoeld voor laaggeletterden en mensen die moeite hebben met taal. "We vinden het bij Wijkracht belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving", zegt Diepenmaat, beweegmakelaar en initiator van de cursus Empowerment. "Door deze cursus geven we mensen die moeite hebben zich te uiten wat meer zelfvertrouwen."

Diepenmaat kijkt ook uit naar juni wanneer een tweede groep deelnemers het certificaat zal ontvangen.

Afbeelding