Afbeelding
Foto:

Kort nieuws

Film over beken van Hengelo

HENGELO - Er is op enkele dagen een film te zien over de beken van Hengelo. In Museum Hengelo. "Deze film, gemaakt door Walter Tuenter bestuurslid van de Videofilmclub Hengelo op verzoek van de gemeente Hengelo en met medewerking van het Waterschap Vechtstromen, geeft allereerst een beeld van de rol die de beken van Hengelo gespeeld hebben in de ontwikkeling van de stad. De film toont verder wat er gedaan is om de wateroverlast te bestrijden, waar Hengelo vaak mee te kampen heeft gehad. De film laat ook heel mooi zien hoe de Hengelose beken, na jaren vooral verborgen te zijn geweest, nu waar mogelijk weer een passend onderdeel van de stad zijn geworden. Ook volgt de film de huidige loop van de verschillende beken door de stad Hengelo en worden we bekend met de functie van het wateropslag- en retentiegebied ‘t Kristalbad tussen Hengelo en Enschede, het wateropslaggebied ’t Genseler en het waterbergingsgebied ’t Woolde. Ook wat er gedaan wordt om de in de toekomst te verwachten problemen van de klimaatverandering voor de stad te beperken", laat de organisatie weten. Woensdag 18 mei 14.30 uur en woensdag 25 mei 19.30 uur. Toegang: 3 euro. Auditorium, Museum Hengelo, Beekstraat 51. Plaats reserveren 074-2594216 of info@museumhengelo.nl.  

Meezingen bij Everpop

HENGELO - Everpop houdt open koren weken. "Wij zijn Everpop, een gemengd koor uit Hengelo.Onze mannen hebben dringend behoefte aan collega zangers, tenoren en bassen. Maar natuurlijk zijn ook sopranen en alten van harte welkom. Wij repeteren elke dinsdagavond van 19.45 uur tot 21.30 uur in locatie De Spil, Willem de Clercqstraat 23 in Hengelo. Het koor wordt enthousiast gedirigeerd door dirigent Han Schokker en muzikaal begeleid door pianiste Denitza Yordanova. Kom geheel vrijblijvend luisteren of meezingen. We zullen je met open armen ontvangen. Bij je eerste bezoek aan onze repetitie avond krijg je een kopje koffie of thee gratis", laat Everpop weten. De open koren weken zijn van zaterdag 14 mei tot en met zondag 12 juni. "Wil je ons horen zingen? Bezoek dan op 11 juni het Amusing korenfestival in Hengelo waar we gedurende de dag meermaals zullen optreden. Op 14 juni zijn we te beluisteren in de Onze Lieve Vrouwenkerk in Hengelo. We gaan daar een herdenkingsdienst muzikaal ondersteunen."

Hengeloos Peil

HENGELO - "Willen we goederentreinen dóór of langs Hengelo, wat verlangen we van onze stadsdichter en wat is het belang van sporten voor mensen met een verstandelijke beperking?" Die vragen komen aan bod in de mei-editie van Hengeloos Peil. Aan tafel Hans Heerze, de voorzitter van No Rail Hengelo, stadsdichter Wouter Munsterman en Hengelo Leest-voorzitter Irene van Deuveren en een vrijwilliger van de G-tak van Hockey Club Twente. Op 10, 11 en 12 juni worden in Twente de Special Olympics gehouden, sportwedstrijden voor mensen met een verstandelijke beperking. Verder aandacht voor het goederenvervoer door Twente en dan met name Hengelo. De opnames van Hengeloos Peil beginnen om 19 uur. Gasten zijn welkom vanaf 18.45 uur in de bieb. De presentatie van is in handen van 1Twente-journalisten Niels Veurink en Henk ten Harkel. Het programma is dinsdag 17 mei live te zien vanaf 19 uur via 1Twente.nl. Vrijdag 20 mei is de uitzending te zien van 22 tot 23 uur op het tv-kanaal van 1Twente.