Afbeelding
Foto:

Kort nieuws

Lezing over insecten

HENGELO - Er is vrijdag 13 mei een lezing in Kulturhus Hasselo over het belang van het groen voor wilde bijen, vlinders, zweefvliegen en andere insecten in de openbare ruimte en tuinen in stedelijk gebied. De lezing wordt verzorgd door Gerrit Haverkamp en Jan Zwienenberg van KNNV Hengelo-Oldenzaal, vereniging voor veldbiologie. Wilde bijen, vlinders en andere insecten hebben het moeilijk. Welke kansen biedt het openbaar groen, waaronder de bermen en het groen in tuinen van bijvoorbeeld de Hasseler Es? Voor een beoordeling is kennis nodig over de leefwijze van de insecten en de relatie tussen deze insecten en de bloemen. Dit alles wordt uitgebreid toegelicht met veel concrete voorbeelden uit de Hasseler Es. Aanvang 19.30 uur. Entree 7,50 euro incl. koffie, thee en een drankje na afloop. Reserveren via de site. 

www.kulturhushasselo.nl>programma

Bridgen op donderdagen in de zomer

HENGELO - Bridgeclub ‘t Swafert houdt ook dit seizoen een zomerdrive. Wekelijks op de donderdagavond. Vanaf 12 mei t/m 25 augustus, behalve Hemelvaartsdag. In het ontmoetingscentrum ‘t Swafert. "Geïnteresseerden nodigen wij van harte uit. Deelnemers dienen zich te melden voor 18.45 uur, de aanvang is 19.00 uur. Kosten zijn € 2,50 per persoon. Er zijn leuke prijsjes te winnen. Inschrijving per paar", laat de organisatie weten. Ontmoetingscentrum ’t Swafert, Slauerhofplein 2.

Speurneuzen in Museum Hengelo

HENGELO - Speurneuzen in Museum Hengelo. Dat kan vrijdag 13 mei van 13.30 tot 16 uur. Museum Hengelo, Beekstraat 51. "Museum Hengelo heeft hulp nodig. Het fotoarchief van Museum Hengelo beschikt over een prachtige collectie historische foto’s uit Hengelo, Beckum en Oele. Foto’s die elk op zich een verhaal vertellen uit bijvoorbeeld de vorige eeuw van straten, pleinen, scholen, bedrijven en verenigingen. Maar van sommige foto’s missen wij enkele belangrijke gegevens zoals wie, wat, waar en wanneer die foto is gemaakt. Met hulp willen wij graag aan die ontbrekende gegevens komen. En daarom organiseren wij Speurneuzen in het museum en nodigen u uit ons te helpen bij het vinden van de nog ontbrekende gegevens. Het wordt een gezellige middag, want het bekijken van oude foto’s op zich is al een feest", laat Gerrit ter Welle namens Museum Hengelo weten. Het is elke tweede vrijdag van de maand. 

Bingo bij Juliana'32

HENGELO - Er is een bingo bij Juliana'32 op donderdag 12 mei. Het clubgebouw staat aan de Zwavertsweg 108. Kantine open 13 uur. De bingo begint 14 uur en duurt tot 16.30 uur. Ook zijn er hapjes.

Lezing over honderd jaar Signaal

HENGELO - Er is een lezing ‘Honderd jaar Signaal/Thales' door Emiel Stolp. Die is op woensdag 11 mei om 19.30 uur. Toegang € 5. Donateurs € 3. Auditorium, Museum Hengelo, Beekstraat 51. Plaats reserveren, 074-2594216 of info@museumhengelo.nl Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de firma Hazemeijers Fabriek van Signaal Apparaten in Hengelo werd opgericht. Het bedrijf werd later omgezet in Hollandse Signaal en staat nu bekend als Thales Nederland.