Afbeelding
Foto:

Kort nieuws

Kraam huren dauwtrapfeest 

DEURNINGEN - Het Dauwtrapfeest in de dorpskern van Deurningen is weer in aantocht. Wat jaren geleden begon met enkele kraampjes en biertafels is inmiddels uitgegroeid tot een feest met een gezellig dorpskarakter. Dit jaar wordt het Dauwtrapfeest aangevuld met een kunstmarkt in de pastorietuin van Deurningen waar 24 regionale kunstenaars hun werk zullen tonen. Vanaf 7 uur staat voor de dauwtrappers de koffie klaar en verder is er de gehele dag rommelmarkt, muziek en braderie. Er wordt tevens voor de inwendige mens gezorgd. Men kan een kraampje huren voor de rommelmarkt op Hemelvaartsdag 26 mei van 8 tot 15.30 uur. Inlichtingen en huur van kramen: B. Bijen via 06-53587999 of mail: rommelmarkt@dauwtrapfeest.nl. 

www.dauwtrapfeest.nl

Documentaire over Hengelo

HENGELO - Deel 12 uit de documentaireserie ‘Het was een mooie tijd’ is te zien dinsdag 26 april om 14.30 uur en donderdag 28 april om 19.30 uur. Entree: drie euro. Museum Hengelo, Beekstraat 51. Plaats reserveren: 074-2594216 of info@museumhengelo.nl. Het zijn documentaires met verhalen over werken in Hengelo in de tweede helft van de 20e eeuw. De documentairemakers zijn André Mossel en Wil Zwienenberg. 

Concert Rietkwintet Calefax  

DELDEN - Op zondag 1 mei vanaf 16 uur geeft Rietkwintet Calefax een concert in de Oude Blasiuskerk in Delden. Oliver Boekhoorn (hobo), Bart de Kater (klarinet), Raaf Hekkema (saxofoon), Jelte Althuis (basklarinet) en Alban Wesly (fagot) kwalificeren zich als een klassiek ensemble met een popmentaliteit. Al 35 jaar houdt Calefax in binnen- en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en een frisse podiumpresentatie. Ze gelden als de uitvinders van een destijds nieuw genre: het rietkwintet. Daarmee inspireren zij jonge blazers overal in de wereld die in hun voetsporen treden. Het repertoire van Calefax bestaat uit eigen arrangementen en nieuwe in opdracht geschreven composities. Toegangskaarten zijn te koop via www.deldenklassiek.nl en 074-3765140. Dit concert is het laatste in de serie van Stichting Delden Klassiek dit seizoen. 

www.deldenklassiek.nl

Nieuw seizoen Houtmaat

HENGELO - Het nieuwe seizoen van Cultuurpodium Houtmaat begint. "Zondag 1 mei begint het nieuwe seizoen van het Cultuurpodium Houtmaat waarin liefst 44 bands, formaties en singer-songwriters hun opwachting maken. Nadat vorig seizoen corona deels roet in het eten gooide en pas in juli kon worden gestart, kan dit seizoen een compleet programma worden geboden. Dit seizoen worden ook andere muziekgenres geïntroduceerd. Zo zal een zondagmiddag worden verzorgd door twee jazzformaties en ook is ruimte gereserveerd voor twee harmonieorkesten", aldus programmeur Marcel Diepenmaat van cultuurpodium Houtmaat. "De start op 1 mei is al zeer de moeite waard met twee optredens van ervaren bands. Voor de pauze maakt One of Us haar opwachting. Na de pauze is er Hippie Dream, een tributeband die de songs vertolkt van Neil Young." Van 14.30 tot 17.00 uur. Entree gratis.

www.cultuurpodiumhoutmaat.nl