Afbeelding
Foto:

Kort nieuws

Jazz in theatercafé 

HENGELO - Jazzclub Hengelo houdt op zondag 1 mei in het theatercafé ‘the Green Room’ om 16 uur een optreden met de Never Mind Jazz Band. Anders dan de naam doet vermoeden, is dit een sextet van doorgewinterde jazzmuzikanten. Zij spelen een repertoire uit de periode van Louis Amstrong tot Duke Ellington. De band, onder de muzikale leiding van Henk Velema, is een graag geziene gast op festivals in binnen- en buitenland. Entree: 10 euro. Kaarthouders gratis.

Paranormale avond 

HENGELO - In wijkcentrum 't Lansink wordt 11 mei een paranormale avond gehouden. Daniëlle Nijhuis geeft uitleg over de bloem. Wijkcentrum 't Lansink, Twijnstraat 8. Op 11 mei van 20 tot 22 uur. Deelname zeven euro. Info: 074-2772836 of www.spiritueeldrieluik.nl 

Vakantiespelen meivakantie

HENGELO - Er zijn van 2 tot en met 6 mei vakantiespelen in Hengelo. "De spelen zijn in de tweede week van de basisschoolvakantie. De vakantiespelen zijn bedoeld om kansenongelijkheid tegen te gaan door alle kinderen unieke ervaringen in de vakanties mee te geven, om kinderen uit de buurt elkaar te laten ontmoeten en om hen in beweging te brengen. Ze zijn op de volgende vijf locaties: wijkcentrum De Tempel in Groot Driene, speeltuin wijkcentrum De Hengelose Es, speeltuin 't Noaberhoes Dichtersbuurt, speeltuin De Nijverheid en speeltuin wijkcentrum 't Lansink", laat de organisatie weten.

Tai Chi Tao voor senioren 

HENGELO - Tai Chi Tao is een toegankelijke manier van Tai Chi beoefenen. Een vorm van bewegen waarbij gebruik gemaakt wordt het natuurlijke ritme van de adem, het evenwicht en de concentratie. Door Tai Chi te beoefenen bouwt men souplesse en kracht op. Bovendien is Tai Chi een aanrader om valpartijen te helpen voorkomen. De les is afgestemd op senioren, waar nodig wordt het tempo aangepast en rekening gehouden wordt met lichamelijke beperkingen. De Tai Chi wordt verzorgd door een bevoegde docent. Wijkcentrum de Sterrentuin. Neputunusstraat 51. Maandag 13.30 tot 14.30 uur. Kosten: 13,60 euro per maand.