Er is genoeg leuks te doen in de meivakantie.
Er is genoeg leuks te doen in de meivakantie. Foto:

Tips meivakantie Hengelo Promotie

Activiteiten voor de meivakantie in Hengelo zijn er volop. De meivakantie is begonnen. Ga je een dagje of meerdere dagen wat leuks doen en zoek je nog inspiratie? Hengelo Promotie zet wat tips voor je op een rij.

HENGELO - Er zijn bijvoorbeeld Maakdag Festivals. De 9e editie van het Maker Festival Twente (MFT) belooft een uniek familiefestival én een waar makers festijn te worden! Het Maakdag Festival gaat in mei on tour door Twente en strijkt op 2 en 3 mei neer in Bibliotheek Hengelo, 22 mei in Oyfo Techniekmuseum en 27 mei in Schouwburg Hengelo. 


Onder begeleiding van professionele techniekcoaches of makers stap je in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst, media en theater. En je ontdekt wat Twente te bieden heeft als innovatieve Maakregio door kennis te maken met lokale bedrijven en onderwijsinstellingen.

Familiefilm Filmhuis Hengelo

Bij Filmhuis Hengelo zie je op donderdag 28 april en woensdag 4 mei om 14 uur de familiefilm Captain Nova. De rebelse gevechtspiloot Nova (38) wordt in het jaar 2050 teruggezonden naar onze tijd om een milieuramp te voorkomen. Met haar kennis uit de toekomst kunnen er andere, wijzere keuzes gemaakt worden. Helaas wordt Nova óók weer jong zodra ze in onze tijd landt met haar belangrijke boodschap. En wie gelooft er nu een meisje van twaalf?

Hengelo Promotie zet tips op een rij voor deze weken


Maak 't deze dagen bij Oyfo

Ga aan de slag bij Techniekmuseum Oyfo. Zo kun jij bijvoorbeeld aan de slag om zelf een bibberspiraal te maken. Of maak je liever een borstelrobot? Nieuw deze vakantie is het solderen. Maak strakke hoeken of juist ronde vormen. Knip het in stukjes en soldeer het weer vast. Zo maak jij je eigen koperdraadkunst! De maak-activiteiten zijn op 25, 26, 28 en 29 april en 2, 3 en 6 mei op verschillende tijdstippen.

Genoeg leuke uitstapjes in Hengelo

Ook zijn er genoeg leuke uitstapjes om te doen: ga bijvoorbeeld naar Attractiepark de Waarbeek, bezoek bioscoop Movie Unlimited, ga lekker jumpen bij Jump XL, geniet van een voorstelling bij de Schouwburg of ga naar buiten!

Het beleefbos is een echte aanrader, net zoals het beklimmen van de uitkijktoren. Niemand hoeft zich te vervelen. Er is een leuk aanbod van kindervermaak.


Het beleefbos is een echte aanrader


hengelopromotie.nl

Afbeelding