Afbeelding
Foto:

Oud Hollandse spelletjes in de Drienerstraat

De ondernemers van de Wetstraat, Smutsstraat en Drienerstraat in Hengelo geven cadeaubonnen weg op Koningsdag. Deze cadeaubonnen kun je winnen na het spelen van Oud Hollandse spelletjes in de Drienerstraat. 

HENGELO - Het Koningsdag Event is een initiatief van Stichting De Drie Straatjes. Deze stichting zet zich in voor de ondernemers en heeft er de afgelopen jaren voor gezorgd dat deze hoek van de stad steeds populairder wordt onder het winkelend publiek in Hengelo. Zo organiseert de stichting onder andere de jaarlijkse zomer- en kerstmarkt die altijd zeer druk bezocht worden.

De Oud Hollandse spelletjes zijn gericht op het hele gezin en worden geleid door Scouting Hendrik Hudson. Wanneer je het spelletje gespeeld en gewonnen hebt, ontvang je een cadeaubon. De cadeaubon is vervolgens in te wisselen bij de ondernemers. Zo geeft de De Bierstudio bijvoorbeeld een biertje weg, Cadré Lijstenmakerij een bak popcorn, Toko Ibu Lizzy een Indisch drankje en Salon Skin Glow een make up tasje met een verrassing. Meedoen met een Oud Hollands spelletje is gratis. Er kunnen tien spellen gespeeld worden in de Drienerstraat.

De ondernemers van De Drie Straatjes maken er samen een feestelijke Koningsdag van. Naast de Oud Hollandse spelletjes heeft de stichting Bonniez ingehuurd die kinderen gaat schminken en staat de ijscokraam van Frankys IJs in de straat. Gezien de grote opkomst van eerdere festiviteiten verwachten de stichting ook bij dit event een grote opkomst. Koningsdag is woensdag 27 april.