Afbeelding
Foto:

Meer leren over de Gouden Eeuw

Rembrandt, Frans Hals, Vermeer; deze namen zijn vrijwel synoniem aan de Gouden Eeuw. "We raken nooit uitgekeken op hun wereldberoemde meesterwerken. Ieder jaar komen er massa's toeristen naar Nederland om deze must-sees te bewonderen. Maar wat maakt hun kunst nou zo speciaal?" Er is een cursus, die binnenkort begint. 

HENGELO - Tijdens de cursus kunstgeschiedenis over de Gouden Eeuw, die begint op 9 mei in de bibliotheek Hengelo, gaat kunsthistorica Miranda Nieuwenhuis op deze vraag in. Ze behandelt naast de grote meesters ook het werk van vele andere interessante kunstenaars. Ook de vrouwelijke worden zeker niet overgeslagen. Hierbij wordt ruimschoots aandacht besteed aan de verschillende genres die in deze eeuw ontstonden en de verborgen symboliek die op deze schilderijen werd afgebeeld.

Vier maandagen

De cursus bestaat uit vier lessen op maandag 9, 16, 23, 30 mei van 19.00 uur tot 21.30 uur in de bibliotheek Hengelo. De kosten zijn 75 euro, inclusief reader, lesmateriaal, koffie/thee. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar mirandanieuwenhuis@live.nl