Ina Nederkoorn geeft cursussen Frans bij de Volksuniversiteit Hengelo.
Ina Nederkoorn geeft cursussen Frans bij de Volksuniversiteit Hengelo. Foto:

Cursus Frans met Ina Nederkoorn bij de Volksuniversiteit Hengelo

Ik ben Ina Nederkoorn en ik geef op 19 april de cursussen ‘Frans opfris’ en ‘Frans op vakantie’ bij de Volksuniversiteit. Naast docent bij de Volksuniversiteit geniet ik volop van mijn pensioen.

HENGELO - In mijn gezin is Frankrijk altijd het favoriete vakantieland geweest. Zoals zovelen kon ik met mijn middelbare schoolfrans een aantal mooie zinnen in het Frans zeggen. Maar zodra de Fransman dan reageerde was ik na twee zinnen het spoor bijster. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik 15 jaar na het voltooien van de onderwijzersopleiding besloot Frans te gaan studeren. 


Naast mijn baan in het onderwijs en drie opgroeiende kinderen lukte het mij om in vijf jaar mijn bevoegdheid om op het middelbaar onderwijs les te geven te halen. Vanaf dat moment heb ik in het middelbaar onderwijs gewerkt. Daarnaast begon ik aan een taleninstituut in Enschede cursussen te geven aan volwassenen. Dit in combinatie met het lesgeven aan jonge mensen heb ik tot aan mijn pensioen gedaan en dit heeft me altijd veel voldoening gegeven. Het lesgeven aan volwassenen ben ik tot nu met veel plezier blijven doen.

De cursus ‘Frans op vakantie’ is bedoeld voor iedereen die spreekvaardigheid wil opdoen voor een vakantie in een Franstalig land en om goed voorbereid op reis te gaan. De cursus ‘Frans opfris’ is bedoeld voor iedereen die al kennis heeft van de Franse taal en deze wil opfrissen en uitbreiden.

Ina Nederkoorn

De Volksuniversiteit Twente heeft naast de cursussen Frans ook nog diverse andere taalcursussen. Maar ook op het gebied van praktische of creatieve vaardigheden valt er het nodige te leren! Er zijn voor iedereen leuke cursussen en workshops te vinden. Kijk voor het actuele aanbod en meer informatie op: 

www.volksuniversiteit-hengelo.nl

Pen