Afbeelding
Foto:

Kort nieuws

Paasmiddag voor ouderen 

HENGELO - Er is een ontspanningsmiddag van stichting Aandacht voor Elkaar in Hengelo. Op zaterdag 9 april houdt de stichting Aandacht voor Elkaar voor haar gasten, veelal oudere inwoners uit Hengelo, een paasmiddag. De gasten zijn welkom in het gebouw Berflo Es aan de Marnixstraat 1. De middag, die duurt van 14 tot 16 uur, staat in het teken van samen zijn. "We luisteren naar muziek, praten en maken na zo’n lange tijd weer kennis met elkaar. Er zal een presentatie getoond worden over paasgebruiken en wij wisselen met elkaar informatie uit. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. Voor deze gezelligheidsmiddag vragen we een eigen bijdrage van 5 euro. Iedereen is van harte welkom. Wel graag opgave uiterlijk 7 april bij Jeroen Vaanholt, jeroen@stichtingaandachtvoorelkaar.nl", laat de organisatie weten. 

Plantenactie scouting

HENGELO - Bataven Ludger houdt een plantenactie. "We hebben al een paar weken kunnen genieten van zon en lekkere temperaturen, maar de lente begint pas echt met het planten van plantjes of het ophangen van kleurrijke hangplanten van scoutinggroep Bataven Ludger. Bestellen kan tot 25 april heel gemakkelijk via het formulier dat verkrijgbaar is op onze website: www.batavenludger.nl/plantenactie. Met de opbrengst zijn wij als groep in staat om leuke activiteiten te organiseren voor onze speltakken, de blokhut en het terrein te onderhouden of nieuwe touwen, tenten of ander groepsmateriaal aan te schaffen. Dus geef ook dit jaar je tuin, balkon of terras weer kleur met planten van Bataven Ludger", laat Erik Becker van Bataven Ludger weten. 

Laadpalen in de hele stad

HENGELO - De gemeente heeft een kaart gemaakt waar alle bestaande en toekomstige laadpalen op staan in Hengelo. Er staan ongeveer 250 punten ingetekend. Dat is het aantal laadpalen dat de komende jaren volgens voorspellingen in Hengelo nodig is. De gemeente organiseert twee inloopavonden voor mensen die de kaart willen bekijken, vragen hebben of een reactie willen geven op de laadpalenkaart. Donderdag 7 april 18.30 tot 20.00 uur stadhuis, kamer 6. Dinsdag 19 april 18.30 tot 20.00 uur stadhuis, kamer 6